Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, termometrelerin gölgede 32 dereceyi gösterdiği ilçede yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Plajları dolduran tatilciler güneş ve denizin tadını çıkardı.
İlçede geçen Cuma gününden itibaren etkisini arttıran sıcaklık değerleri turistlerin yüzünü güldürdü. Deniz suyu sıcaklığının 19 dereceye yükselmesi nedeniyle yerli ve yabancı turistler plajlara akın etti. Gümbet, Bitez ve Paşatarlası plajlarında adım atacak yer kalmadı. Otel ve turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 90'ı aştığı belirtildi. Güneşin ve denizin tadını çıkartan tatilcilerin dışında su sporları yapanlar, form tuttu.
Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, "Kış aylarında uluslararası turizm fuarlarında yaptığımız tanıtımların olumlu sonucunu almaya başladık. Sezon başında yüzde 10'lar civarında olan artış bu haftadan itibaren geçtiğimiz yıla oranla yüzde otuzları aştı. Bununla birlikte ilçede bir hafta içinde açılan 20'ye yakın yeni turistik tesis, turizmde olumlu sinyallerin belirleyicisi oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI