Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Soma'da yaşanan kömür madeni faciasında yaşamını yitirenlerin yakınlarına destek olmak için yapılacak bağışların, sadece Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açtırdığı hesaplara yatırılmasını istedi. Barlar Sokağı'ndaki bir gece kulübünün yetkilileri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması için düzenlenen gecede toplanan hasılatı Soma'ya bağışlayacaklarını belirtti.
Bodrum'un Gümbet Barlar Sokağı'ndaki bir gece kulübünün yetkilileri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması için düzenlenen gecede toplanan hasılatı Soma'ya bağışlamak istedi. Kaymakam Gödekmerdan'ı ziyaret eden işletme yetkilileri Adem Atalar ve Binay Yoleri, Soma'da ölen işlerinin yakınlarına destek olmak için bağışta bulunacaklarını belirtti. Yardımda bulunmak isteyen işletmecilere teşekkür eden Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan, bu konuda yapılacak bağışların sadece AFAD'ın açtırdığı hesaplara yapılmasını isteyerek bankaya yönlendirdi.
DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI
Olası dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Kaymakam Gödekmerdan, kaymakamlık, valilik ya da bir başka kamu kurumunun adını kullanarak yardım topladıklarını söyleyen olursa itibar edilmemesini uyarısında bulundu. Soma'da yaşanan olay sonrası ülke çapında vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün yardım kampanyası başlattığını söyleyen Gödekmerdan, "Yardımların yerine ulaşabilmesi çok önemli. Bilinmeyen insanların, kurumların cebine gitmesini önlemek için bağışların sadece Başbakanlık AFAD teşkilatının bankalarda açtırdığı hesaba yatırılması lazım. Başka bir kişiye kuruluşa derneğe yapıldığı zaman bunun Soma'ya ulaşıp ulaşmayacağı belli olmaz. Onun için vatandaşlarımızdan ricamız, yapacağınız bağışları başbakanlık AFAD teşkilatının bankalarda açtırdığı hesaplara yatırmalarıdır" dedi.
Yardımın miktarının açıklamayan işletme sahibi Adem Atalar, "Soma'daki anneleri, babaları, eşleri, çocukları unutmadık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliğindeki hasılatı oradaki vatandaşlarımıza bağışlamak istedik. Umarım kabul olur" dedi.

OU(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)