BODRUM Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı ve CHP’li Bodrum Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, yaptıkları tanıtımlarla bu yıl Bodrum’a 50 binin üzerinde Hintli turistin gelmesini beklediklerini söyledi.
Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde 29-31 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenen Satte New Delhi Turizm Fuarı’na ikinci kez katılan Bodrum’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel bir yer ayrıldı. Bodrum’u Hindistan da Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı ve CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Külcü, BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar temsil etti.
HİNTLİ TURİSTİN GÖZÜ BODRUM’DA
Bodrum’un BOYTAV’a da başkanlık eden Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon, Avrupa dışında, Çin ve Hindistan’da da başlatılan tanıtım çalışmalarını istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Hindistan’da ekonomik durumu iyi olan yaklaşık 100 milyon kişi bulunduğuna dikkati çeken Başkan Kocadon, "Bu rakamın önümüzdeki yıllarda 300 milyona çıkacağının tahmin ediliyor. Türkiye’ye geçen yıl 92 bin Hintli turistin geldiğini biliyoruz. Hintli turistler alışverişi, eğlenceyi, mavi yolculuğu, su sporlarını, dalmayı, golfu seviyorlar, düğün ve balayını yurt dışında yapmak istiyorlar. Hindistan’dan İstanbul’a genellikle 3 günlüğüne gelen turistler farklı bir destinasyonda tatillerine devam ediyorlar. İstanbul’dan sonra ikinci durağın Bodrum olması için New Delhi Turizm Fuarı’nda Bodrumumuz’un tanıtım çalışmalarını çok iyi şekilde yürüttük" dedi. HİNDİSTANLI 300 ACENTE BODRUM’DA TOPLANACAK
Başkan Kocadon, 7-9 Şubat 2014 tarihleri arasında Mumbai şehrinde düzenlenecek, One World Travel Market Turizm Fuarı’na da katılarak tanıtımları sürdüreceklerini belirtip, "Hintli turistleri Bodrum’da en güzel şekilde konuk edebileceğimizi göstereceğiz. Bu arada New Delhi Turizm Fuarı’nda Outbound Tour Operators Association of India (OTOAI) Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hindistan Kültür ve Tanıtma Müşaviri Özgür Aytürk ve BOYTAV Genel Sekreteri M. Cemil Bayraktar’ın yaptığı görüşmeler sonucunda, bu yıl Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği’nin Bodrum’da toplanması için karar alındı. Bodrum’da yapılacak olan bu toplantıya 300 turizm seyahat acentesi sahibi ve tur operatörü katılacak. Bodrum’un Hindistan’da tanıtılması için bu fırsatı çok iyi değerlendireceğiz. Hintli medya mensuplarını da ilçemizde konuk edeceğiz. Bodrum’a önümüzdeki yıl gelecek Hintli turist sayısında 50 binin üzerinde artış bekliyoruz" diye konuştu.