Osman URAS / BODRUM, (Muğla), ()- MUĞLA'nn Bodrum İlçesi'nde, 44 yaşında yaşamını yitiren Buminhan Tengiz, donanım uzmanı olarak görev yaptığı belediye binasının önünde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Bodrum Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nde donanım uzmanı olarak görev yapan Buminhan Tengiz, Muğla'da mide kanaması şüphesiyle götürüldüğü hastaneden ambulans helikopterle İzmir'e sevk edilmek istendi. Ancak kalbi duran Tengiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Kalp krizinden yaşamını yitirdiği belirlenen evli ve 2 çocuk babası Tengiz için belediye binası önünde tören düzenlendi. Törenine Tengiz'in ailesi, ve yakınları,CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kocadon, "Ne yazık ki acı bir haberle büyük bir şok yaşadık. Çok sevdiğimiz, belediyemizin çok sakin bir insanı, görevini en iyi şekilde yapmak için gayret eden, her zaman uyumlu bir şekilde çalışan bir arkadaşımızı kaybettik. Bu çok değerli kardeşimin Bodrum'un teknolojiyi kullanımında, okullarımızda çalan zil sesleri ve okullarımızdaki anonslar ile yarımadadaki camilerimizdeki ezan seslerine kadar emeği vardı. Öncelikle ailesi olmak üzere mesai arkadaşları ve Bodrumumuza başsağlığı diliyorum" dedi.

Bodrum Belediyesi'nin elektronik ortama geçmesinde ve teknik altyapısının kurulmasında büyük emeği geçen isimlerin başında gelen ve 20 yıldır belediyede çalışan Tengiz'in, bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, ikindide Adliye Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan namazın ardından Tezgin'in Karaburgaz Mezarlığı'nda götürülen cenazesi dualar eşliğinde, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

FOTOĞRAF