MUĞLA’nın Bodrum İlçesi, bir ay içinde İtalya, Fransa, Rusya ve Çin’de düzenlenen uluslararası turizm fuarlarında tanıtıldı. Tanıtımların etkili olduğu, önümüzdeki yıldan itibaren bu ülkelerden Bodrum’a gelecek turist sayısında yüzde 10-30 oranında artış beklendiği açıklandı. Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Başkanı Mehmet Kocadon Nisan ayına kadar 30 ülkede yapılacak turizm fuarlarında yoğun tanıtım kampanyası başlatılacağını belirtti.
BOYTAV öncülüğündeki turizmciler 24- 27 Eylül günlerinde Fransa’da düzenlenen 'Paris IFTM Top Resa Turizm Fuarı'ndan sonra 10-12 Ekim günlerinde 'Rusya St. Petersburg CIS Travel Market’te, 17-19 Ekim günlerinde inde İtalya TTG Rimini Turizm Fuarı’nda ve 24-27 Ekim günlerinde Çin’in Kumning şehrinde düzenlenen CITTM Kumning Uluslararası Turizm Fuarı’na katılarak Bodrum’u tanıttı.
BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar başkanlığında 20 kişilik kafileyle yapılan tanıtımlarda Bodrum’daki tarihi ve ören yerleri, mavi yolculuk, otantik Bodrum Pazarı, sualtı zenginlikleri tanıtıldı. 20 binin üzerinde CD, broşür ve kitapçık dağıtıldı. BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada dünyada 185 ülkeden beş bine yakın destinasyonun turizm pastasından pay alabilmek için turizm fuarlarında tanıtım çalışmalarını büyük bir hızla yürüttüğünü belirtti. Tanıtımların etkili olduğunu belirten Kocadon, önümüzdeki yıldan itibaren bu ülkelerden Bodrum’a gelecek turist sayısında yüzde 10-30 oranında artış beklendiğini söyledi.