İZMİT(Kocaeli), ()- TÜRKİYE Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun 2013 yılında Paralimpik Oyun branşları arasına aldığı, Serebral Palsy'li kas hastaları ve cam hastalarının da yapabildiği Boccia Türkiye Şampiyonası İzmit'te yapılıyor. Bu şampiyonada ayrıca Boccia Milli Takımı da seçilecek. 
Türkiye'de geçen yılın ikinci yarısında eğitim ve tanıtım çalışmalarına başlanan Boccia'da İstanbul'da 4, İzmir'de 3, Kocaeli, Yalova, Samsun, Sinop ve Sivas'ta ise 1'er kulüp kuruldu. Spor yapmak isteyen Serebral Palsy'li ve kas hastası olan tüm adayların eğitimlerine katılabildiği Paralimpik spor dalı olan Boccia sporunu da yaygınlaştırmak için kulüpler arasında maçlar düzenlediği gibi Milli Takım da oluşturuluyor.
İzmit'te The Ness Otel'de düzenlenen, 12 kulüpten 41 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası maçlarında, ayrıca Paralimpik Boccia Kmilli Takımı da belirlenmiş olacak. Burada belirlenecek Milli Takım Haziran ayırda Portekiz'e gidecek. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Fenerasyonu Asbaşkanı Hüseyin Ataşer şunları söyledi:
"Federasyonumuzun 2014 yılında düzenlediği faaliyetlerden biri  de Boccia branşı. Bu ülkemzizde yeni faaliyetlere başladı. Bizi mutlu kılan şu. Yaklaşık 20 yıla yakın tüm engelli grupları, tüm spor branşlarını hem rehabilitasyon hem performans olarak yapmaktaydı. En büyük üzüntümüz ağır engelli dediğimiz Serebral Palsy'li kas hastalığı ve cam hastalarının sportif faaliyetlerinin bulunmamasıydı. Araştırmalarımız neticesinde bu sporun Boccia olduğu anlaşıldı. Bu branşta yoğunlaştık. İlk şampiyonamızı şu anda İzmit'te yapıyoruz. Bu Türkiye Şampiyonası'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2016'da yapılacak Rio'daki Paralimlik Olimpiyatları'na birkaç sporcu ile gitmeyi hedeliyoruz."

OU(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)