Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, ()-BİTLİS'te bir grup ülkücü, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Ülkücü gruba bir grup BDP'linin tepki göstermesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi sonucu gerginlik büyümeden önlendi.

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki direkte bulunan Türk Bayrağı'nın bir gösterici tarafından indirilmesi, Bitlis Ülkü Ocakları Derneği üyeleri tarafından protesto edildi. Akşam saatlerinde Nur Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 20 ülkücü, Türk Bayrağı taşıyarak kent merkezinde bulunan Ulu Cami önüne kadar yeldi. Cami önünde basın açıklaması yapmak istedikleri sırada ise bir grup BDP'linin tepkisi ile karşılaşıldı. Tepkiler yüzünden Ülkücüler, basın açıklaması yapamazken, olay yerine ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yaşanan gerginlik polisin gelmesi ile son buldu. Olay yerine Emniyet Müdürü Saim işlek de gelerek incelemelerde bulundu ve burada BDP'li grupla bir süre görüşerek dağılmalarını istedi. Bunun üzerine her iki grup, olaysız şekilde dağıldı.

ÖÇ(FE/SSA) (FOTOĞRAFLI)