Özcan ÇİRİŞ / BİTLİS,()-BİTLİS'te engellilerin yaşadıkları sorunlarını dile getirmek ve toplumda empati oluşturmak için Artık Saklanmak İstemiyorum Bedensel Engelliler Derneği (ASİBED) basın açıklaması ve yürüyüş düzenledi. Kentte görev yapan gazeteciler de emati amaçlı tekerlekli sandalyelere binerek yürüyüşe katıldı.
Engelliler Haftası nedeniyle ASİBED tarafından düzenlenen ve Bitlis Belediyesi Başkan Vekili Nevin Daşdemir Dağkıran'ın da katıldığı yürüyüş dernek binası önünde başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önüne kadar 2 kilometre yürüyen ASİMED üyeleri ve destekçileri, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan ASİBED Başkanı Bayram Tutgaç,"Her insanın bir engelli adayı olduğu göz önünde bulundurarak çıktığımız bu yolda ne oldum değil, ne olacağım düşüncesini benimseyip toplum olarak engellilerin eğitim hayatına destek olması, onları iş sahibi yaparak tüketici olmaktan kurtarıp, üretici yaparak yararlı ve mutlu duruma getirmeliyiz" diye konuştu.
Bitlis Belediye Başkan Vekili Nevin Daşdemir Dağkıran ise, engelliler ile ilgili hassasiyetlerini ortaya koyup onlara her türlü desteği vereceklerini söyledi. Dağkıran, "Engellilerin ötekileştirilmediği pozitifi ayrımcılığın olduğu bir yaşam düzeyi olmalıdır. Yani bizler toplum olarak onları ötekileştirdiğimiz sürece gerçekten de hep geri kalmaya mahkum olacağız. Bu anlamda yerel yönetimlerin üzerlerine ciddi anlamda görev düşüyor. Engellilerimizin yaşam alalarını olabildiğince genişletmeye dönük çalışmalarımız olacak. Toplumda yaşayan her bir bireyinde engellilere yaklaşımı empati boyutunda olacaktır" dedi. Empati kurmak amacıyla kentte görev yapan gazeteciler de tekerlekli sandalyeye oturararak yürüyüşe katıldı.

ÖÇ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)