Özcana ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS'te AK Parti İl Başkanlığı tarafından 'Sevgi ve Barış Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşte güvercin uçurulup, vatandaşlara karanfil dağıtıldı.
Ak Parti il başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşe, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz de katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte miletvekilleri Kiler ile Demiröz, yürüyüş öncesi barışı ve sevgiyi temsil ettiğini belirttikleri güvercinleri uçurup, 30 Mart seçimlerinin barış ve sevgi içinde geçmesini diledi. Yürüyüş boyunca da vatandaşlara karanfil dağıtıldı. Seçimlerin sorunsuz geçmesini istediklerini belirten Kiler, "Huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermemek için sevgi yürüyüşü yapıp, sevgi mesajı vereceğiz. Birileri ortamı germeye çalışsa da biz sevgiyle karşılık vereceğiz" dedi.
Partililerine karşı yapılan saldırıları da değerlendiren Kiler, "Bu yürüyüş, kesinlikle bir protesto yürüyüşü değildir. Bu bir sevgi yürüyüşüdür. Değerli İl Başkanımıza gençler tarafından geçtiğimiz akşam bir saldırı olmuştu. Biz bu saldırıya herhangi bir cevap verme adına sevgi yürüyüşü ile insanlara sevgi ve kardeşlik mesajı vermek istiyoruz. Seçimlerin bir savaş ve kavgayla değil bir demokratik ortamda geçmesini arzu ediyoruz. Bu kalan sürede de biz memleketimizde huzur ve sevgiden yana olacağımızı ifade etmek istiyoruz."dedi.

ÖÇ(FE/AAA) (FOTOĞRAFLI)