BİTLİS’te etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 100 köy yolu kapandı. Kapanan köy yolları için karla mücadele devam ederken, ekipler köylülüre asılsız ihbar yapmamaları konusunda uyardı.
Yoğun kar yağışının yaşandığı Bitlis'te kar çilesi başladı. Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları İl Özel İdaresi'ne ait araçlarla açılmaya çalışılıyor. Şu ana kadar 100 köy yolunun kapalı olduğu Bitlis'te karla mücadele çalışmaları 14 grayder, 3 rotatif, 11 dozer, 14 servis aracı ve 8 yükleyici iş makinesi ile devam ediyor. İl Özel İdaresi İşletme Müdürü Adem Aydoğdu, karla mücadele çalışmasında en büyük destekçilerinin köylüler olduğunu söyledi.
ASILSIZ İHBAR YAPMAYIN
Köylülerden ricada bulunan Aydoğdu, "Kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarımızada başladık. Bizim en büyük destekçilerimiz köylüler. Karla mücadele çalışmasında köylülerden ricamız, asılsız ihbar yapmamalarıdır. Bu konuda hassas davranmalarını bekliyoruz. Amacımız hiçbir köy yolunun ulaşıma kapalı kalmamasıdır" diye konuştu. Çarşambaya kadar kar yağışının beklenmediği Bitlis'te Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının eksi 13'e kadar düşeceğini belirterek don uyarısında bulundu.