Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,()-BİTLİS Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4’ncüsü düzenlenen iki günlük 'Kariyer Günleri' düzenlenen açılış programı ile başladı.
BEÜ Konferans salonunda düzenlenen programa Bitlis Valisi Orhan Öztürk, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, İşadamı Ahmet Eren, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar. Prof. Dr. Doğru yaptığı konuşmasında, 21’inci yüzyılın çağdaş üniversitesini oluşturmak gayreti içerisinde olduklarını, Bitlis Eren Üniversitesi'nin eğitim, sosyal ve ekonomik açıdan toplumda taşıdığı rolün gün geçtikçe arttığını belirterek şöyle konuştu:
"Öğrencilerimize daha iyi imkanlar sağlamak için oluşturulan merkezi derslikler, merkezi kütüphane, spor salonu ve içinde bulunduğumuz konferans salonu, akademisyenlerimizin araştırmalarını yürütebilecekleri İleri Araştırma Laboratuvarı ile daha güçlü bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Eren Holding'in desteği ve katkısı ile bu yıl tamamlanan misafirhanemiz sayesinde dışarıdan gelen misafirlerimizi daha iyi ağırlayabileceğiz. Düzenli olarak yaptığımız sempozyumlar ile bölgeye akademik anlamda sağladığımız katkılara devam ediyoruz. 3'üncü Uluslararası Ahlat Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu ile bölgenin değerlerini tartışacak ve her yıl olduğu gibi bu çalışmaları kitap haline getirip istifadeye sunacağız. Bu yıl ayrıca kararı alınan ve 2015 yılında gerçekleştirilecek olan uluslararası nitelikte ve yurt dışından en az 30 üniversitenin katılımı ile yapmayı planladığımız Uluslararası İpek Yolu Üniversiteler Birliği toplantısında 'Doğu’dan Batı’ya Rönesans' konusu işlenecektir."
Rektör Prof. Dr. Doğru fuarlara katılım neticesinde yabancı uyruklu öğrenci sayılarının  70’e yaklaştığını da belirterek, "Her yıl bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Üniversitemiz, Eren Holding desteğiyle bu yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında bir ilki gerçekleştirecektir. Bu tarihler arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir sergi açılacaktır. Bu sergide, üniversitemizde üretilmekte olan yöremizin tarihi değerlerini dünyaya tanıtacak ve sanat açısında büyük önemi olan eserler ile birlikte ilimizin de tanıtımı yapılacaktır"dedi.
Üniversiteye büyük katkıları olan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise yaptığı konuşmasında, doğup büyüdükleri topraklara vefa borçlarının bulunduğunu söyledi. Eren, "Birçok alanda yatırımlarımız oluyor. Ancak en fazla gurur duyduğumuz konu Bitlislilerin özlemiyle kurulan bu üniversitemiz oldu. Bunu samimiyetle söylüyoruz. Bu duygusal bağımız bundan böyle anlıyorum ki, sanat, bilim teknoloji anlamında bu üniversitenin beyin bölümünde de devam edecektir. Bizlerde gururlanarak mutlu olacağız. Bugün kariyer günlerinde 3’ncü fahri doktoramı alacağım. Ancak bugüne kadar aldıklarım arasında en özeli ve beni en çok duygulandıranı bugün alacağım Fahir doktora olacaktır" dedi.
Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise üniversitelerin, evrensel değerleri, objektif teknikleri ve kuralları bir araya getiren, idari ve siyasi olayları farklı bir anlayışla gösteren yerler olduğunu belirterek, "Üniversitelerimizin evrensel anlamda insan yetiştiren bir kurum olması kolay değildir. Bu anlamda bir üniversitenin kurulması geliştirilmesi ve fiziki alt yapısını geliştirilmesinde ciddi katkıları görüyoruz. Bizde şehirler tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında yetiştirdiği insanlarla da anılırlar. Şehirler yetiştirdikleri insanları ile anılırlar. Bu anlamda Eren Ailesi'ne teşekkür ediyor, Allah herkese bunu nasip etsin diyorum"dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru tarafından Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’e fahri doktora unvanı verildi. Program ayrıca Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin iş alanındaki tecrübelerini anlatmasıyla devam etti.

ÖÇ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)