MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Bitez Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Çömez, 15 yıldır onaylanmayan imar planları nedeniyle yapılamayan altyapı ve yol çalışmaları yüzünden her yağmurda su baskınları yaşandığını söyledi. Çömez, öğretmenlik yaptığı 1990 yılında dönemin Devlet Bakanı Vehbi Dinçerler tarafından kendisine verilen 'çevre beratı ve madalyasını' mevcut Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın önüne bırakarak tepkisini göstereceğini kaydetti.
Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, bugün CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve Fen ve İmar İşleri Müdürü Bülent Bardak ile Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Yağan her sağanak yağmurda taşan dereler ve dağdan gelen sel sularıyla cadde ve sokakların göle döndüğünü belirten Başkan Çömez, yapılamayan imar planları nedeniyle çarpık yapılaşmanın meydana getirdiği, sıkıntılarla bu sorunun daha da arttığını söyledi.
15 yıldır Bitez beldesinin 1/1000 ve 1/5000’lik imar planlarının yapılmasını beklediklerini belirten Başkan Çömez, “Turizmde dünya markası haline gelen bir kentte 15 yıl plan için beklenir mi? Buraları çok hızlı gelişen kentler. Bitez’in, Koruma Amaçlı İmar ve Revizyon Planlarını hazırlayarak ilgili bakanlığa gönderdik, onaylanmasını bekliyoruz. Altyapı için 2 milyon 700 bin lira ayırdık. Şu anda yeni yollar ve altyapı yapamadığımız için Bitez’in derelerini yol olarak kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu durum da sık sık ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oluyor. Plansızlık nedeni ile beldedeki azmaklar, hendekler, dereler daraldı, suyun akışı engellendi. En önemlisi Atatürk Caddesi’nde DSİ ile anlaşamadığımız için gerekli kanalı açamadık. Bitez, hala su içinde yüzmeye devam ediyor” dedi. Çömez, beldedeki su baskınlarını fotoğraflarla anlattı.
Öğretmenlik yaptığı 1990 yılında okullarda çevre bilincini geliştirmek amacı ile yazdığı bir kompozisyon nedeniyle zamanın Devlet Bakanı Vehbi Dinçerler tarafından 'çevre beratı ve madalyası' ile ödüllendirildiğini de belirten Çömez, “Bitez’i korumak için yaptığımız planlara bugüne kadar onay gelmemesi, her sağanak yağışta belde halkının kabusu olmayı sürdürüyor. Planların neden onaylanmadığını da bilmiyoruz. Bu nedenle bir zamanlar yine devletin bir bakanının verdiği çevre beratı ve madalyayı bugünkü Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın önüne götürerek koyup isyanımı dile getireceğim” dedi.

YA (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)