MUSTAFA SARIİPEK/MUGLA, ()- MUĞLA'nın Ula ilçesi, Akyaka Mahallesi'nde, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Dahon Katla Gel' katlanır bisiklet festivali, 7 ayrı ilden 25 bisikletçinin katılımıyla başladı.
Kullanımı her geçen gün yaygınlaşan katlanır bisikletlerin günlük hayatta olduğu kadar gezi amaçlı da kullanılabileceğini göstermeyi amaçlayan bir buluşma düşüncesiyle gerçekleştirilen 'Dahon Katla Gel' bisiklet festivaline, İstanbul, Ankara, Kırklareli, Denizli, Afyonkarahisar, Muğla ve İzmir'den gelen 25 bisiklet tutkunu, kamp kurdu. 3 gün sürecek festival kapsamında, çadırlarda kalan bisiklet tutkunları, ilk gün Akyaka-Akbük arasında toplam 50 kilometre pedal bastı. Bugün 30 kilometrelik Akyaka-Yeşilova-Ataköy, festivalin son günü olan 4 Mayıs'ta ise 25 kilometrelik Akyaka-Gökçe-Şirinköy etabında pedal çevirecek olan bisikletliler, etkinliği tamamllayacak.
Festivalin organizasyonunu yapan Serkan Taşdelen "Amacımız Türkiye'deki katlanabilir bisikletlileri bir araya getirmek. Herkese katlanabilir bisikletle seyahat yapıldığını göstermek ve ne kadar kullanışlı olduğunu vurgulamak" dedi.
"KOSKOCA ADAM ÇOCUĞUNUN BİBİSLETİNE BİNİYOR"
Festivale bu yılda İstanbul'dan katılan Ercan Tuzcular, geçen yıl mennun kalınca, bu yıl yine geldiğini belirterek, şöyle dedi:
"Bu festival küçük bir grup halinde yapıldığından diğer festivallerdeki gibi 250-500 kişi katılmıyor. Burada herkes birbirini çok daha iyi tanıyor. Kaynaşma daha kolay oluyor. Ayrıca, bu küçücük bisiklete bindiğimizde, 'Koskoca adam hala çocuğunun bisikletine biniyor' deniliyor. Bu bisikletlere binenler koskoca adam, koskoca kadın esprilerini kaldırabilen olduğu için bu sosyo kültürel seviyede kaynaşmak çok daha güzel oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki senelerde de bu festival düzenlendiğinde tekrar Katla Gel'e katılmayı düşünüyorum." 
"OTOBÜSÜN BAGAJINA KOYUP, GELDİM"
Afyonkarahisar'dan festivale katılan Esma Eser, Muğla'ya gelirken hiç sıkıntı çekmediğini belirtip, "Bisikletimi katladım, otobüsün bagajına verdiğim için seyahat açısından sıkıntı çekmedim. Böyle olunca da her festivale katılırım" dedi.
İstanbul'dan katılan Fatih Muslu da "Bu bisikletlerin aslında göründüğünden çok daha işlevli, çok daha faydalı, çok daha zevkli bisikletler olduğunu diğer arkadaşlarla paylaşabilmek olduğunu herkese anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

MS(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)