İZMİR’de bir grup bisikletçi, belediye otobüs şoförlerinin, yollarda kendilerine karşı saygılı olmaya çağırdı. Bisikletseverler seslerini duyurmak için anayolda yere yatıp eylem yaptı.
Geçen hafta milli bisikletçi arkadaşları Tuğçe Karakaya’nın belediye otobüs şoförü tarafından yolda giderken sıkıştırması sonucu kaza yapıp yaralandığını söyleyen bir grup bisikletçi, kazanın yaşandığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karataş Kavşağı’ndaki otobüs durağında buluştu. Otobüs durağında yola yatan bisikletçiler ellerinde şoförlerin dikkatini çeken dövizler taşıdı. Bisikletçiler durağa yanaşan bir otobüs şoförüne çiçek verdi, yetkileri de otobüs şoförlerine eğitim vermeye çağırdı.
Eylemin ardından, İzmir Bisiklet Eylemliği Platformu sözcüsü Mustafa Karakuş bir açıklama yaptı. Karakuş, otobüs şoförlerinin trafikte yol alan bisikletçilere saygılı olmaya çağırdı. Karakuş, "Şoförler, zaman zaman trafik kurallarına hiçe sayarak bisikletçileri zor duruma düşürüp, hayatlarını tehlikeye atacak hareketler yapıyor. Bu hareketler nedeniyle, bisikletçiler kazalara maruz kalıyor. İzmir’de 2013 yılında üç bisikletli trafik kazalarında hayatını kaybetti. Son bisiklet kazası geçen hafta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Karataş mevkiinde yaşandı. Günlük bisiklet antremanı yapan milli triatlon sporcu arkadaşımız, otobüsün sıkıştırması sonucu düşüp kolundan yaralandı. Trafikte her gün onlarca bisikletli bir yerden bir yere gidiyor. Güvenli, trafikte ayrılmış ulaşım amaçlı yollarımız olmadığı için hepimiz mevcut yolları kullanıyoruz. Bu yollar henüz bize ait değil. Belediye yetkililerinden, en kısa zamanda otobüs şoförlerine, 'bisikletin trafikteki yeni ve hakları' konusunda eğitim vermelerini istiyoruz" dedi.