BURSA merkez Nilüfer Belediyesi’nin Almanya’dan ithal ettiği ve 16 kişinin birlikte pedal çevirerek hareket ettirdiği kafe tarzı bisiklete sosyal medyadaki oylama sonucu 'Havadar' adı verildi. İsmi öneren Gülşah Şahin Aladağ'a bisiklet hediye edildi.
Türkiye’de tek olan 16 kişilik bisiklet Nilüfer’in cadde ve sokaklarında eğlenceli seferlerini sürdürürken sosyal medyada bu araca isim bulmak için yarışma düzenlendi. 'Bisiklet kafe' olarak tasarlanan aracın ismi için sosyal medyadan gelen öneriler oylandı. Nilüferlilerin oyları sonucunda 'Havadar' ismi en çok oyu aldı. Yüzlerce Nilüferli'nin katıldığı oylamada, Makine mühendisi olan Gülşah Şahin Aladağ’ın sunduğu 'Havadar' önerisi aldığı 318 oyla birinci seçildi. Sunduğu öneri ile aracın isim sahibi olan Aladağ, kazandığı bisiklet ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey’den aldı. Aladağ’ı kutlayan Bozbey, Nilüferliler'i, sürücülerine yemek yerken merkez ilçe  caddelerinde gezinti yapma olanağı sağlayan bu çevreci aracı kullanmaya davet etti.
Bozbey, "Nilüfer’de yaptığımız bisiklet yolları ile yıllardır dünyanın en çevreci aracı olan bisikletin kullanımını arttırmayı hedefliyoruz, 'Havadar'ın da bu çabamıza katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
'Havadar'ın isim sahibi Gülşah Şahin Aladağ ise, "Böylesine ilginç ve anlamlı bir araca isim verdiğim için çok mutlu oldum. Umarım önümüzdeki günlerde 'Havadar'ın benzerlerinin sayısı da insanlarda bisiklet kullanma alışkanlığı da artar" diye konuştu.