BİRLEŞİK Kamu- İş İzmir İl Temsilciliği 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında sorumluların yargılanması ve Hükümet’in istifa etmesi çağrısı yaptı.
Birleşik Kamu-İş İzmir İl Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, Yerel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hakan Kıran, 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, Genel Sağlık İş Genel Başkanı Ali Gür, Büro İş İzmir İl Temsilcisi Soner Sönmez, basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Prof.Dr. Değirmenci, Türkiye’nin dindar, muhafazakar hükümet ve yolsuzluk, rüşvet, talan çelişkisini en derin biçimde AK Parti iktidarı ile gördüğünü  söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifa ederken söyledikleri ile  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürecin içine çektiğini belirten Değirmenci, "Başbakan, hiçbir şey yokmuş gibi davranamaz. Yargıya müdahale çabaları, basit bir yönetmelik değişikliği ile polisin elinin kolunun bağlaması, çekindiği bir şeyler olduğundandır" dedi.
Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına dikkat çeken Değirmenci, şöyle konuştu:
"Biz kamu çalışanlarına 2014 ve 2015 yılları için verilen zamları, asgari ücret miktarını, açlık ve yoksulluk sınırını düşündüğümüzde, vicdanlarımız sızlamaktadır. Kamu çalışanlarının emeklerinin karşılığını almalarına engel olanlar, ülkenin kaynaklarını meğer nerelere ayırıyorlarmış. Hangi vicdan pazar artıklarıyla evinin mutfak gereksinimini karşılayabilin anneleri görmez? Kamu çalışanlarına 2014 için ortalama 123 TL artış uygun görenler utanmayacak mı?"
Değirmenci, Türkiye için AK Parti ve Cemaat'ten de kurtulmak gerektiğine inandıklarını söyledi. Son dönemlerdeki halk hareketlerinin ortak noktasının hükümetin istifası olduğunu belirten Değirmenci, "Bu yolsuzluk, rüşvet, kamu kaynaklarının soyulması, hırsızlık düzeni kabul edilemez. Yönetenler ve halkın malanı çalanlar bunun hesabını vermelidir. Sorumlular yargılanmalıdır. Hükümet istifa etmelidir" dedi.