SAKARYA'da her yıl Temmuz  ayının ikinci haftası görülen ve köprü üzerindeki ışıkların etrafında  adeta dans ederek uçuşan  'Birgün' sinekleri Eski Sakarya Köprüsü'ne 2 haftalık gecikmeyle gelmeye başladı.
Her yıl Temmuz ayının ilk günlerde Sakarya Köprüsü üzerinde görülen müthiş doğa olayında nehirden uçarak gelen 'Birgün' sinekleri bu yıl önceki yıllara göre geç ortaya çıkmaya başladı. Sinekler Eski Sakarya Köprüsü'ndeki ışıklar yanmadığı için köprü bitiminde bulunan yolun ışıklandırmasında toplandı. Köprü ışıklarının yanmaması nedeniyle az sayıda gelen sinekler aydınlatma direkleri etrafında uzun süre uçuştuktan sonra yola düştü. Yolu bembeyaz bir hale getiren sineklerin bu uçuşlarının sıcakların mevsim normallerinin üzerinde olmasıyla önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.
'Birgün' sinekleri her yıl su içerisinde erginleşme sürelerini tamamlayarak uçuşmaya başlıyor. Nehre yakın ışıkların etrafında uçan sinekler, bir süre sonra yola düşerek ölüyor. 'Ölüm dansı' olarak dillendirilen bu uçuş Adapazarı'nda her yıl Temmuz ayı içerisinde gerçekleşiyor.

FOTOGRAFLI