Fatih Kocamustafapaşa Meydanı'nda, AK Partililer üye çalışması yaparken Kocamustafapaşa Dayanışması isimli grup da yolsuzluklara hayır eylemi yaptı. Gruplar arasında yaşanabilecek her hangi bir gerginliğe karşı çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı.
Kocamustafapaşa Dayanışması isimli grup “Yolsuzluklara Hayır" eylemi düzenledi. Dayanışma Gurubu tarafından her Cumartesi aynı yerde farklı temalarla düzenlenen eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı. Eylem için toplanan grup halaylar çekip slogan atarken, eylemcilerin hemen yanında AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı Kadın Kolları'nın üye çalışması yapması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.
İki grup arasında ağaca asılan bir pankart sınır oluştururken, Kocamustafapaşa Meydanı'nda hoparlör savaşı yaşandı. AK Parti ilçe teşkilatının aracının hoparlörlerinden parti şarkılarının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının sesi yükselirken, eylemcilerin hoparlöründen hırsızlık ve yolsuzluk karşıtı konuşma sesleri yükseldi. Yer yer “hırsız var" sloganları ile eylemciler destek verirken, iki gurubunda hoparlör seslerini yükseltmesi nedeniyle söylenenler yer yer anlaşılamadı.
Gruplar arasında yaşanabilecek her hangi bir gerginliğe karşı çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı. Meydanın karşısında bekletilen çevik kuvvet ekipleri, programların son bulmasına kadar meydanda bekledi.