İZMİR'in Selçuk ilçesi Şirince köyünde kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle hakkındaki iki yıllık hapis cezasını çekmek için geçtiğimiz 2 Ocak'ta Torbalı Açık Cezaevi’ne giren ve bir hafta önce iyi halden dolayı izne çıkan yazar Sevan Nişanyan dün izni bitince tekrar cezaevine döndü.
Yazar, Dilbilimci Sevan Nişanyan, kaçak inşaat yargılamasından verilen 2 yıllık hapis cezasını çekmek üzere 2 Ocak'ta yanında eski eşi Müjde Tömbekici, çocukları Davit ile Arsen Nişanyan ile Torbalı Açık Cezaevi’ne gelip teslim olmuştu.
Sevan Nişanyan’a, cezaevindeki iyi halinden dolayı bir hafta izin verildi. İzni biten Nişanyan, dün tekrar cezaevine döndü. Cezevinde sosyal bir yaşam sürdüren ve sürekli kitap okuyan Nişanyan'ın sudoku bulmaca da çözdüğü, diğer mahkumlarla uyum içinde bulunduğu öğrenildi.
NELER OLMUŞTU?
İzmir’in Şirince Köyü’ne bir kilometre mesafedeki kendine ait araziye yaptığı 60 metrekarelik evin inşaatı arazinin SİT olduğu gerekçesiyle iki kez mühürlenmesine rağmen tamamlayan Nişanyan, hakkında Selçuk 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme, Nişanyan’a 2 yıl hapis cezası verdi. Nişanyan, kararın temyizi için 2008 yılında Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay, 5 yıl sonra kararı onadı. Bunun üzerine geçen 23 Aralık’ta savcılığa gidip teslim olan Nişanyan’a cezaevine girmesi için 2 Ocak’a kadar süre verilmişti Nişanyan, cezaevine girdikten sonra da sosyal medya üzerinden gönderdiği bir mesajla insanları Torbalı Açık Cezaevi Kütüphanesi’ne kitap bağışı yapmaya çağırmıştı. Ancak cezaevi yönetimi tarafından kitaplar kabul edilmemiş, bakanlık kitap bağışına onay verdiğini açıklamış, daha sonra yüzlerce kitap bağışlanmıştı.