BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, hizmet içi eğitim semineri düzenledi. Seminer kapsamında, İmar İnşaat ve Tic.Ltd. Şti. (BİNTED) ile Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ (BESAŞ) şirketlerine bağlı personele 'TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Eğitimi ve Şikayet Yönetim Sistemi Temel Eğitimi' verildi.
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BİNTED ile BESAŞ şirketlerine bağlı yaklaşık 30 personel, Erhan Özbey tarafından TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Eğitimi ve Şikayet Yönetim Sistemi Temel Eğitimi' konularında bilgilendirildi. Eğitim, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Doğu Salonu'nda iki gün sürdü. Geleneksel metotlarla müşteri beklentilerini karşılamaya çalışmanın günümüzde yeterli olmadığını söyleyen Özbey, "ISO 10002, müşteri şikayetiyle karşılaşılan durumlarda kuruluşlara nasıl davranmaları gerektiğine dair yol gösterir. Kuruluşlara, müşteriyle yaşanan bir olay sonrasında rehberlik eder. Müşteriyle yaşanan sıkıntıların en adil şekilde ele alınmasını sağlar. Şikayetlerden ders çıkarılarak iyileştirmeye açık alanların tespit edilmesini sağlar" dedi.
Vatandaşların memnuniyetinin artırılması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitimlerin sonunda başarılı olan personel, 'TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Eğitimi ve Şikayet Yönetim Sistemi' sertifikası almaya hak kazandı.