Arzu KAYA - Ramazan ALMAÇAYIR- Ünsal ÇAKIN/ İSTANBUL, () KADIKÖY  Meydanı'nda bir araya gelen hayvanseverler, hayvan haklarını gasp ettiği öne sürülen yasa tasarısına karşı eylem yaptı.

SANATÇILARDAN EYLEME DESTEK
“Hindiler candır yemek değil", “En büyük ibadet yaşatmaktır", “Tek yol hayvanizm" yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 1000  hayvansever, tasarıya karşı çıktıklarını göstermek için basın açıklaması düzenledi. Sanatçılar Leman ve Şevval Sam, oyuncu Tuna Arman, gazeteci Ömür Gedik ve Çarşı grubu da hayvan severlere destek verdi.

“HAYVANLAR KANUNDA CANSIZ EŞYA OLARAK GEÇİYOR"
Oyuncu Tuna Arman, hayvanların yaşaması için yalvardıklarını ve bu yüzden sokaklarda olduklarını belirterek, “Hayvanlarımızın canlı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Maalesef kanunda cansız eşya olarak geçiyor. Onların canlı olduğunu ve yaşamaları gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz" dedi. Yeni tasarıyla beraber sokaklarda hayvanların kalmayacağını ifade eden Arman, tasarının maddelerine karşı çıktığını söyledi. Yüzünü kedi figürü ile boyayan bir hayvansever ise hayvan haklarında Türk milletinin duyarlı olmadığını belirterek, hayvan tecavüzleri ve cinayetlerinin kendilerini üzdüğünü kaydetti. Bir diğer hayvansever ise hayvanların ormanlarda değil insanların arasında yaşaması gerektiğini söyledi.

“CEZALAR ÜZERİNDE DAHA FAZLA ÇALIŞMA YAPILMALI"
Sanatçı Şevval Sam, hayvan hakları konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ederek, “Ormanlara atılan, üzerlerinde deney yapılan, tecavüze uğrayan hayvanlar ve keyfine göre hayvanlara eziyet çektiren insanlara verilecek cezalar üzerine daha fazla çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

Eyleme Lokum isimli ördeği ile birlikte gelen hayvansever bir kadın, pazardan bacağı sakat bir ördek aldığını ve 3 senedir ördeğinin iyileşmediğini belirterek, “Ördek beslemek harika bir duygu" diye konuştu.

AK-RA (MK) (FOTOĞRAF)