BİNGÖL'de MHP'liler, Diyarbakır'da 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk Bayrağı'nın göstericiler tarafından indirilmesini protesto etmek için dev Türk Bayrağı açıp yürüyüş yaptı.

MHP Bingöl İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları ve Kamu-Sen Bingöl Şubesi, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı askeri alanda göstericilerin Türk Bayrağı'nı indirmesini protesto etti. Ülkü Ocakları binasından yürüyüşe geçen protestocular, Saat Kulesi önünde dev bir Türk Bayrağı açarak basın açıklaması yaptı.

Ülkü Ocakları 2'inci Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızıboğa, bölgede Türk devletinin etkisinin giderek azaldığını savunarak, "Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir" dedi.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Şehitlik Anıtı'na kadar yürüyüp, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

AÖ(GG/SSA) (FOTOĞRAF)