HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 kişinin ölümü Bingöl ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde düzenlenen yasadışı gösterilerle protesto edildi. Bingöl'de yüzleri maskeli kişiler lastik yakarken, Cizre'de kalabalık bir grup, taş, molotof kokteyli, ses bombaları ve havai fişekle polise saldırdı.
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde BDP ilçe binası önünde toplanan kalabalık, akşam saatlerinde basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız dağıldı. Yüzleri maskeli ve siyah elbiseli bir grup ise sokaklardan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. Cizre Otogar Kavşağı ve İdil Caddesi'ne saat 18.00 sıralarında toplanan, ellerinde molotof kokteyli, ses bombaları, havai fişek bulunan yüzleri maskeli gruplar, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Yolu trafiğe kapatan grubu dağıtmak üzere olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Polis araçlarından yapılan anonslarda, yolun açılması ve grubun dağılması yönünde uyarılar yapıldı.
Anonsların yapıldığı sırada yüzleri maskeli grup üyeleri, polis araçlarına molotof kokteyli, ses bombaları ve havai fişek attı. Molotof kokteylinin isabet ettiği bir çok iş yerinde çıkan yangın, TOMA'lar tarafından su sıkılarak büyümeden söndürüldü. Polis, havai fişek, ses bombası ve molotof kokteyli atan gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edip dağıttı.
BİNGÖL'DE LASTİK YAKTILAR
Bingöl kent merkezindeki Mirzan Mahallesi'nde 20-25 kişilik, yüzleri maskeyle kapalı bir grup, akşam saat 19.00 sıralarında lastik yakıp yolu kapattı. Yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapatan yüzleri maskeliyle kapalı grup, polislerin olay yerine gelmesiyle birlikte ara sokaklara kaçarak kayboldu. Polis, TOMA aracından yanan lastiklere su sıkıp söndürdü. Daha sonra kapanan yol trafiğe açıldı.