OYLARI KAP SONRA YAN GEL YAT
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Karaburun’dan sonra Çeşme İlçesi’ne geçti. Yıldırım, Haber- İş Sendikası tesislerinde Çeşmeli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi. Yıldırım CHP’nin İzmir’de seçim kazandıktan sonra hizmet yapmadığını öne sürerek, "Oyları kap sonra yan gel yat. Ama artık her şey değişiyor. Bir tarafta hizmet var, gelişen Türkiye var. bir tarafta mevcuttan yiyen İzmir var. Bunu İzmirli görüyor. Diyor ki kardeşim bizim neyimiz eksik. Dünyaya ticareti öğreten şehiriz. Fuarcılığı başlatan şehiriz, bir sürü ilklerimiz var. Biz bugünkü yoksunluğa çaresizliğe altyapıdaki yetersizliğine mahkum muyuz? İzmirli bunu soruyor. Bunun cevabı verilecek. Top çevirmekle konuyu başka taraflara götürmekle olmaz" dedi.
REFÜJLERE ÇİÇEK DİKMEKLE OLMAZ
Binali Yıldırım, yerel yönetimi eleştirerek, rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’un 'Ne yaptın' sorusunun yanıtını şu sözlerle verdi: "İzmir’e ne yaptınız? İzmir’e 11 yılda ne yaptıysak biz yaptık belediyenin yaptığı dişe dokunur bir şey yok. İzmirli’nin hayatına değen bir şey yok. Ana caddelerin refüjlerine çiçek dikmekle olmaz. Altı ay bir kaldırım yenilemekle hizmet yaptım denilemez. İzmir’in sulama barajları, yolları, sulama göletlerini yaptık. 10 yıl önce Manisa’ya, Çanakkale’ye Uşak’a, Ankara’ya bölünmüş yolu yoktu. Onları yaptık, Çandarlı’ya dünyanın 10 büyük limanından birine başladık yüzde 95’i bitti. Havalimanı bitiyor, hızlı tren başladı. İstanbul- İzmir Otoyolu tüm hızıyla devam ediyor. Kemalpaşa Turgutlu demiryolu, Kemalpaşa lojistik merkez devam ediyor. Sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız İzmir yatırımlarının tutarı 10 yılda 4 milyar lira. Devam edenlerle birlikte 7 milyar lira. Tüm kurumların yatırımlarını koyduğumuz zaman 15 milyar liranın üzerine çıktı. Belediye de ‘ben 5.3 milyar lira yatırım yaptık, bakanlık ne yaptı’ diyor. Hizmet konusunda bizimle kimse aşık atamaz. Orada tevazuya lüzum yok. Çeşme Marinası nasıl oldu? Pırıl pırıl oldu. Bir çeşme kadar değer kattı."
BENİM İÇİN “NALDÖKEN’E BIRAKSAN ALSANCAK’A GELEMEZ” DİYORLAR
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, rakiplerinin 'İzmirli değil, İzmir’i bilmez' yönündeki eleştirilerini şu sözlerle yanıtladı: "Bu ithal aday İzmir’i bilmez, İzmir’i tanımaz. Naldöken’e bıraksan Alsancak’a gelemez’. Böyle alaycı bir yaklaşım. Bunu mecliste söyledi bir milletvekili. Dedim ki; 'arkadaş sen bana İzmirli değil demekle beni aşağıladığını sanıyorsun, ama unutma ki bu şehirde yaşayan 4 milyon insanın 2 milyondan fazlası İzmir doğumlu değil. Farkında mısın bu kadar hemşehrimize hakaret ettiğinin’ dedim. Nerede doğarsak doğalım yaşadığımız şehir İzmir’dir. İzmirli olmaktan da gurur duyuyoruz. İzmirli olmak tabiki önemli. Ama İzmirli olmakla övünmenin gururlanmanın arkasında da İzmir’e hizmet yapmış olmanız lazım."
YAZIKLAR OLSUN, HUKUK HERKESE LAZIM
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 25 Aralık operasyonuna bir kez daha değinerek, hukuk sistemini şu sözlerle eleştirdi: "Bize yolsuzluk bulaşmaz. Alnımız açık başımız dik. Ekşi yemedik ki karnımız şişsin. Kimse bizimle aşık atamaz. Her şey teker teker ortaya çıkıyor. Urla ve Karaburun’da SİT’ten dolayı köylülerin evleri yıkılacak diye ter dökerken bazıları bizim hakkımızda örgüt kuruyorlar diye suç dosyası hazırlamış. Bu da çıkmış ortaya. O iddianamelerin arasında oradaki hemşehrilerimizin evlerinin örgüt kurarak mahkeme kararını engelledi diye suçlama yapıyor. Kime? Başbakan’a suçlama yapıyor. Yazıklar olsun. Böyle şey olur mu ya. Hukuk insanları perişan etmek için değil adaleti tecelli etmek için olur. Üç kişi bir araya geldi mi vay efendim örgüt. Örgüt vardı yok ettik. O kanun 1994 yılında PKK ile mücadele için çıkarıldı. Hizmet edenleri şunu bunu yaptı diye suçlamak için çıkarılmadı. Hukuk herkese lazım. En fazla titizlik göstermesi gereken hukuku uygulayanlar olmalıdır. Ne yazık ki hukuk bizim için geçerli değildir, vatandaş için geçerli diyorlar. Bizim hukuk devletimizde herhalde hukuk herkese geçerlidir, ama hukuk adamları hariç. Yolsuzluk iddiasıyla operasyonlar başlatıldı. Türkiye'de bugüne kadar hükümetleri devirmek için çeşitli girişimler oldu. Bunu bazen esker yaptı, bazen hukukçular yaptı. 17 aralıkta da bizim dost bildiklerimiz yoptı. Ama dost bildiklerimiz kendilerine yakışanı yaptı."

Elif DEMİRCİ/ ÇEŞME,(İzmir),()