AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Göztepe Kulübü'nü ziyaret ederken Gürsel Aksel Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stata karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Projeyi engelleme" çağrısı yaptı. Mevcut tesiste incelemede bulunan Yıldırım, "Buraya eli boş gelmedim. Yeni stat için ihale yapıldı. Proje kısa sürede hayata geçecek" dedi.
İzmir'de yapılacak stadların kentteki trafik yoğunluğu artıracağı gerekçesiyle projeye engel olacağını belirten Kocaoğlu'nu hedef alan Yıldırım, "Avrupa'daki statlar birer arena gibi kent içinde. İnsanlar yürüyerek, toplu taşıma ya da özel araçlarıyla statlara gidiyor. İzmir'de sorun trafik değil. Ulaşım ağı ve park yeri yetersizliği. Deniz ulaşımı yetersiz. Yollarda iki sıra parketmiş araçlar trafiği tıkıyor. Sadece Adnan Menderes Havalimanı'nın park alanı kent içinden fazla" dedi.
Yıldırım, halkın stat projelerine engel olmaya çalışanları unutmayacağını ifade ederken şöyle devam etti:
"Stat yapmak isteyen 11 yıldır yapardı. Bu tesislerle kente 120 milyon TL'lik yatırım yapılacak. Mükemmeli aramayı bırakıp önce iyisini yapalım. Statları şehir dışına çıkarıp takımları halktan uzaklaştırmayalım."
Stat kapasiteleri konusunda eleştiriler olduğunu belirten Yıldırım, "Göztepe ve Karşıyaka'ya yapılacak yeni statlarda kulüpler iç saha maçlarını oynayacak. Büyük maçlar için Atatürk Stadı yenilemeden geçecek" bilgisini verdi. Yıldırım tarihi başarılarla dolu Göztepe'nin yerinin Süper Lig olduğunu da söyledi.
MÜZEYİ GEZDİ, PENALTI ÇEKTİ
Göztepe ziyaretinde kulüp müzesini gezen Binali Yıldırım, minik futbolcular, A takım oyuncuları ve teknik heyetle bir araya geldi. Kulüp anı defterine yazan, üzerinde isminin yazılı olduğu 35 numaralı Göztepe formasını giyen Yıldırım, tesiste genç kaleci Doğancan Ereşmeli'nin koruduğu kaleye penaltı attı. Başkan Hüseyin Altınbaş'ın Urla Tesisleri projesini gösterdiği Yıldırım, projeye destek sözü verdi. Denizbank Göztepe Şubesi'ni de ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti.
BAKANLEK EL KOYDU
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü, mülkiyetindeki Gürsel Aksel Stadı'yla ilgili yasal sorunları aşmak için hürekete geçti. Tesisin 37 bin metrekarelik arazisindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1406, şahsa ait 150 metrekare alanın kamulaştırilmesi için çalışma başlatıldı. Tesiste yapılan su sondajı çalışmaları da durdu.