“İZMİR’İ YILDIRIM HIZIYLA ŞAHA KALDIRACAĞIZ”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, partisinin Kiraz İlçe Başkanlığı önünde 2011 genel seçimleri öncesinde ziyaret ettiği Kiraz’da sütle ilgili ciddi sorun olduğunu hatırlatarak, “Şimdi böyle bir derdiniz var mı” diye sordu ve “Yok” yanıtını aldı.
Yıldırım, rakiplerinin kendisiyle hizmetle yarışamadığını, İzmir’in yaşam tarzına müdahale endişelerini gündeme getirdiğini öne sürerek, şöyle konuştu:
“İzmir’in kaybolan yıllarını telafi edeceğiz ve yıldırım hızıyla İzmir’i şaha kaldıracağız. 10 yılda ne yaptın bundan sonra ne yapacaksın? Bize de sorun onlara da sorun. 11 yılımıza bakın. Hizmetlerle geçen yılları göreceksiniz. Bölünmüş yollarla donattık, 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Havayolunu halkın yolu haline getirdik, 25 havalimanı açıkken bugün 52 havalimanı açık. Hizmet bizim işimizi hizmette bizimle yarışamazlar. O nedenle hizmet tarafına hiç yanaşmıyorlar. Varsa yoksa İzmir yaşam tarzına müdahale ettirmez. Kim müdahale ediyor? İzmirli istediği gibi yaşasın istediği gibi düşünsün istediği gibi hareket etsin. Biz İzmir’in düşüncesine yaşam tarzına bakmayız. Biz hizmet etmeye bakarız. Bu millete efendilik sökmez. Bu milletin efendisi bu millete hizmet edendir. Hizmet edemeyenler iftira atarlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim geçmişimiz de bellidir, geleceğimiz de bellidir.”
“İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ YENİLEMEK YÜREK İSTER”
Binali Yıldırım, Kiraz’a demiryolu, gölet, karayolu sözü vererek, Kiraz’da örgütlü 11 süt kooperatifinin birleşmesini istedi. Yıldırım, şöyle konuştu:
“İzmir- Tire Ödemiş demiryolunu tamamen yeniledik. Şimdi bunu Kiraz’a da uzatacağız. Projesini yaptık, yatırıma alındıktan sonra yapımını gerçekleştireceğiz. Kiraz- Ödemiş- Bayındır yolunu bölünmüş yol haline getireceğiz. İki taraftan çalışarak en geç iki yılda çift gidiş geliş otoyol gibi yapacağız. İstiyoruz ki, Kiraz şenlensin gençlerimiz burada kalsın. Başka şehirlere gitmesin. Bu sadece İzmir Belediye Başkanlığı seçimi değil İzmir’in ekonomi, turizm, ticaret, tarım ve sanayi olarak ayağa kalkma projesidir. Dört gölet yapacağız ikisine başladık ikisine de yakında başlayacağız. Kiraz- Alaşehir yolunu yapımı için çalışmaya başladık ama zaman alacak. Şu anda etüt çalışmalarını yaptırıyorum. Kiraz’da arıtma tesisi çalışmıyormuş. O halde 30 Mart daha da önemli hale geliyor. İçme suyu şebekesinin hali nasıl? Buyur bakalım su medeniyet diyoruz. İçme suyu şebekesini yenilemek yürek ister. İnsana başınızın üstüne koymazsanız hizmet de olmaz. Hizmet bizim işimiz. Bunlar lütuf değil bunlar mutlaka yapılması gerekir. Asıl ekonomiyi canlandıracağız. İş, aş tesisleri kuracağız Kiraz’a. Kiraz’ın OSB’si var ama var mı yok mu belli değil. Baktılar yaprak kımıldamıyor. Sütte örgütlü 11 kooperatif güçlerini birleştirmeli ve Kiraz’a daha fazla katma değer sağlayacak şekilde değerlendirmeli. 365 gün 7/24 birlikteyiz. Her türlü sorununuzu çözeceğiz.”