"BALIKÇI BARINAĞI İSTEDİLER LİMAN YAPIYORUZ”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin Güzelbahçe İlçe Başkanlığı’nda partililere konuşma yaptı. Yıldırım, barınak isteyen balıkçılara liman yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Bu İzmir’in kaderi olamaz. Bu olsa olsa yeteneksiz, beceriksiz yöneticilerin eseridir. Isınma başlı başına bir problem. Türkiye’nin her yerinde doğalgaz var burada maalesef büyük problem. Yapılacak iş, buraya jeotermalse jeotermal, değilse doğalgaz getirmek bizim öncelikli işlerimiz arasında olacak. Sahilde balık satış yeleri var, balık lokantaları var. Balıkçı tekneleri var. Balıkçılar etrafımızı çevirdi ve 'Bizim barınağımız yok’ dediler. Güzelbahçe’ye barınak yetmez liman olsun dedik. Şimdi o limana deniz otobüsü çalışacak bir de iskele yapacağız. İzmir denizle iç içe yaşıyor ama denize küskün yaşıyor. İzmir’i denizle barıştırmak boynumuzun borcudur. Söylediğimiz her şeyin arkasında büyük tecrübe var. Boş laf bizde olmaz. Ne söylediysek yaptık."
"İZMİR KENDİ KENDİNE KÖYKENT OLDU"
Yıldırım, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“İzmir’in 15 yılda nereden nereye geldiğini hepimiz gördük. Anadolu şaha kalktı, İzmir elindekileri tükete tükete içine kapandı. İş üretemeyen yöneticiler yüzünden. İzmirli görevini yaptı ama onlar görevini yapmadı. İzmir 2009 yılında yüzde 56 destek verdi, karşılığında hizmet var mı? 2011 seçimlerinde gezerken bir seçmen 'Kendini hiç yorma sana bir şey söyleyeyim onu söyle İzmirliler anlar’ dedi. 'Rahmetli Bülent Ecevit çalıştı çabaladı kendince bir şeyler yapmaya gayret etti. Köykent projesini yaptı ama görmek nasip olmadı. Yaşasaydı İzmir’in köykenti nasıl kendiliğinden başardığını görürdü’ dedi. İzmir’den başka illere gidenler geri döndüklerinde büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Benim bıraktığım İzmir çok daha kötü duruma gelmiş. Bunda hemşerilerimin kabahati yok. Kimse hemşerilerimize tek kelime edemez. Sınırsız destek verdiler. Bu destekleri takdir edemeyen beceriksiz yöneticilerdir bunun sebebi."
Binali Yıldırım, rakibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu metro ve yağmurda su baskınlarını gündeme getirip eleştirirken,  “Alt geçitler yapılıyor. İki amaçlı kullanılıyor. Yağmur yağınca yüzeceksin yağmur gidince arabanla geçeceksin. Burada belediyenin kentsel dönüşümden anladığı kentin sele dönmesidir"  dedi.
Binalı Yıldırım, Güzelbahçe seçmeninin vaatlerini yerine getirmeyenlere sıfır dolu karne vermesini isteyerek, "Şurada 54 vaat var, yedi sekiz tanesi bile olmamış. İzmirliyi kimse istismar etmesin. İzmirli artık uyandı. Tarihi bir fırsat ve sorumluluk var" diye konuştu.
Binali Yıldırım parti binasında konuşurken, MHP’li gençler de sokakta yüksek sesle partilerinin seçim şarkılarını çalıp, 'Şehitler ölmez' sloganı attı.