Elif DEMİRCİ/İZMİR, ()- AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'de partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, “Kendi içlerinden bir arkadaşlarını çıkaramadılar siyasetle ilişkisi olmayan ülkenin konularıyla uzaktan yakından alakası olmayan bir insanı aday yaptılar. Güzel bir insan iyi insan da biz camiye hoca seçmiyoruz" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Kaya Otel'de düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ile işadamları, parti teşkilatının da aralarında bulunduğu yaklaşık bin 200 kişi katıldı. Milletvekilleri bütçe görüşmeleri nedeniyle ayrılamazken İl Başkanı Bülent Delican'a destek veren Denizli'nin yoğun programa rağmen katılım yoğun oldu. İşadamlarından Ahmet Küçükbay, Mövenpick Otel'in sahibi Nail Özkardeş, Sanayici Salih Esen, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Şehit Aileleri Derneği İzmir Şube Başkanı Yavuz Alphan katıldı. Umreden yeni dönen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın sakallı ve kısa kesilmiş saçlarıyla dikkat çekti.

Yayla çorbası, gül böreği, tavuklu tas kebabı, dondurmalı sakızlı muhallebinin ikram edildiği iftar yemeğinin ardından konuma yapan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı için çatı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, şunları söyledi:

"MUHTIRAYA, MUHTIRA İLE CEVAP VERMİŞ BİRİNİ SEÇECEĞİZ"

"Şimdi bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Yine bir mühendislik projesi devreye sokulmak isteniyor. Siyaset dışı siyasete bulaşmayan eski Türkiye'nin adetlerini yönetim modelini milletin doğrudan seçeceği cumhurbaşkanı seçilmesi için bir proje geliştirdiler. Projenin kendisi yerli değildir. 12 yılda yaşadıklarımız bize çok şey öğretti. Ülkedeki güven ve istikranın ülkeye kazandırdıkları çok önemli. Kendi içlerinden bir arkadaşlarını çıkaramadılar siyasetle ilişkisi olmayan ülkenin konularıyla uzaktan yakından alakası olmayan bir insanı aday yaptılar. Güzel bir insan iyi insan da biz camiye hoca seçmiyoruz.Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. Muhtıra yiyince ceketini alıp gitmemiş muhtıraya muhtıra ile cevap vermiş birini seçeceğiz."  

“BİZİ BİN 700 METRELİK TÜNELLE İMTİHAN MI EDİYORSUNUZ"

Binali Yıldırım, İzmir'de yerel yönetimleri eleştirdi, İzmid'de Ak Parti oylarının yüzde 58 arttığını belirten Yıldırım, "Alternatif olmadığı algısını yerle bir ettiler. Kenti yönetenler eskisi gibi rahat olamayacaklar. Arkadaşlarımız yerel meclislerde İzmirli'nin davasını takip ediyor. 'Ben yaptım oldu siz de nereden çıktınız' dönemi geçti. İdeolojik içi boş faydası olmayan tartışmalardan hizmet odaklı çalışmalara yönelme zamanıdır. Bu bir dost uyarısıdır. Biz 12 yıldır Türkiye'de iş yapıyoruz. Dağları deldik tüneller açtık viyadükler yaptık şurada bizi bin 700 metrelik iki tünelle imtihan mı yapıyorsunuz. İzmirli böyle ucuz, ideolojik siyasete artık prim vermiyor. İzmir'de ekonomi kan kaybediyor işsizlik artıyor. Bunlara çare arayacakken arkadaşlar yapılan işleri engellemeye çalışıyor" dedi. 

İftara katılan herkese “Bir liderin doğuşu Recep Tayyip Erdoğan" adlı kitap hediye edildi. Partililerin, “Erdoğan varsa ben de varım" kampanyası kapsamında Ziraat Bankası İzmir Şubesi'ne bağışta bulunmaları istendi.

FOTOĞRAF