BİNALİ YILDIRIM, BAYINDIR VE ÖDEMİŞ’TE OY İSTEDİ AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına İzmir’in Bayındır ve Ödemiş İlçeleri’nde devam etti.
Yıldırım, partisini seçim bürosu açılışı için Ödemiş’e giderken uğradığı Bayındır İlçesi’ne bağlı Canlı Köyü’nde, kendisi ve partisinin Bayındır Belediye başkan adayı Mehmet Kertiş için oy istedi. Canlı Köyü’nde kahvehanede vatandaşla oturup çay içen Yıldırım’a Ak Partili Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Ak Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen ve partililer eşlik etti. Yıldırım Canlı köyünde esnafla tokalaşıp vatandaşlarla sohbet etti. Bir kahvehanede oturup çay içen Yıldırım, köylülere İzmir’e bugüne kadar büyükşehir belediyesinin eksik bıraktığı, yapamadığı, ancak AK Parti Hükümeti döneminde yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Yıldırım, “İzmir’de beni, Bayındır’da Mehmet Kertiş’i seçtiğiniz takdirde elimizden gelenin en iyisini yaparak sizlere hizmet edeceğiz. Kazanmazsak da yine hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz, o partili, bu partili ayırmaksızın, herkese eşit şekilde hizmet edecek bir yönetim anlayışı besliyoruz” dedi.
Partilerin belediye başkanının olamayacağı vurgulayan Yıldırım, seçimler bittiği zaman parti rozetlerimizi bir tarafa bırakıp, millet için hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
“KAVGAYA GELMEDİK”
Yıldırım, daha sonra partisinin seçim bürosu açılışı için Ödemiş’e geçti. Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mahmut Badem’in seçim koordinasyon merkezinin bulunduğu bölgede binlerce kişi tarafından alkışlarla karşılanan Yıldırım “Binali sen bizim herşeyimizsin” ve “Yolların kıralı Binali Yıldırım” sloganları ile karşılandı. Efelerin hediye ettiği mendili alarak sloganlara teşekkür eden Yıldırım, kimseyle kavga etmek niyetinde olmadıklarını da söyledi. Yıldırım, “Biz Kavgaya gelmedik. Ne diyordu Koca Yunus, “Ben gelmedim davi (kavga) için Benim işim sevi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.' Biliyoruz ki 4 milyon İzmirli hemşerimizin her birinin gönlünde aslan olarak Ödemiş yatıyor. Ödemiş’in gelişmesi için sizlerin sesine, isteklerine kulak verecek bir Büyükşehir Belediyesine ihtiyacı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temelinde insan’ olan bir belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi gerekiyor. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket etmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda kimin olduğu sizler için çok daha önemli. Sizleri doğrudan etkileyecek bir karar vereceksiniz” diye konuştu.
“YAPTIKLARIMIZA BAKIN YAPACAKLARIMIZI GÖRÜRSÜNÜZ”
Yıldırım, şöyle devam etti:
“Ödemiş başta olmak üzere Türkiye'nin en verimli toprakları olan Küçük Menderes havzasını İzmir'in merkezine bölünmüş yollarla bağlamak için Torbalı-Ödemiş-Ödemiş-Kiraz Yolu Projesi'ni başlattık. Osmanlı’nın ilk demir yollarından olan 1,5 asırlık Torbalı-Ödemiş Demiryolu yeniledik, günlük 4 olan sefer sayısını da 14’e çıkarttık. Şimdi de bu hattı duble hale getirilerek, 200 kilometre hıza uygun hale getirilecek Küçük Menderes Havzası'nı İzmir'e daha hızlı bağlamış olacağız. Bu toprakların verimini artıracak birçok proje başlattık. 1994’de temeli atılan ancak temeli atıldığı gibi bırakılan Beydağ Barajı'nı 2006 yılında hükümetimiz yatırım programına tekrar aldı, 26 ay gibi rekor zamanda bitirdi. 2011 yılında temeli atılan Beydağ barajı sulama kanalları da kısmen kullanıma açıldı. 4 ay içerisinde de tamamen hizmete açılmışı olacak. Bademli ve Aktaş Barajlarını bu yıl içerisinde hizmete veriyoruz. Bademli Barajı'nın da sulama kanalları inşaatına başladık. Ödemiş İçme Suyu Barajı olan Rahmanlar Barajı'nın ihalesini yaptık, yakın zamanda da temelini atacağız. 260 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi inşaatı da tamamlanma aşamasına geldi. Umuyorum ki hastanemizi Mayıs ayında sizlerin hizmetine birlikte vereceğiz. Bu projeler sayesinde Ödemiş başta olmak üzere Küçük Menderes Havzası tarım ve gıda ambarı haline gelecek. Türkiye'nin süs bitkileri merkezi olan Ödemiş, dünyanın da merkezi haline gelecek.”
yb (iö) Fotoğraflı