KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği iki günlük 'Büyükşehir Bilişim Zirvesi' 30 büyükşehir belediyesinin Bilgi İşlem Daire Başkanları'nın katılımıyla başladı. Açılışta konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili Bünyamin Karagöz, bakanlık olarak artık kağıt kullanmadıklarını ve tüm evrak takibinin elektronik ortamda yürütüldüğünü söyledi. 
Başiskele İlçesi'nde bulunan Wellborn Luxury Otel'de yapılan Büyükşehir Bilişim Zirvesi'ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili Bünyamin Karagöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakın ve 30 büyükşehir belediyesinin Bilgi İşlem, Strateji ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Daire Başkanları, Şube Müdürlüre ile çalışanlar katıldı.
'BAKANLIKTA KAĞIT KESİNLİKLE KULLANMIYORUZ'
Bünyamin Karagöz zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, bakanlıkta tüm çalışmaların elektronik ortamda yapıldığını ve kesinlikle kağıt kullanmadıklarını belirterek konuşmasına şöyle sürdürdü:
"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı olarak 30 büyükşehir belediyemize hedef, amaç ve fikirlerimizi anlatarak onlara yön vermek istiyoruz. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulaması üzerinde özellikle bakanlık olarak yoğunlaştık. EBYS'yi pratik ve uygulamalı olarak anlatarak paylaşıyoruz. EBYS'yi devlet personeli kullanıyor. EBYS uygulamasında kullanıcıların kendi adları ve şifreleri var. Bilgisayarlarını açar açmaz uygulamayı açarak, yazı yazıcaksa başkanlık olarak bizlerin hazırlamış olduğu standart yazışma şablonlarını çıkartarak elektronik imzaya çıkartıyorlar. Bakanlık olarak artık kağıt kullanmıyoruz. Tüm süreçlerimiz elekrtonik ortamda yürüyor. Bir vatandaştan gelen kagıt şeklindeki dilekçe sadece evrak biriminde endekslenip kurum arşivine gönderiliyor ve hiçbir birimimizde bu kağıt dolaşmıyor. Artık birçok çalışma elektronik sistem üzerinden halledilebiliyor." 
'TEKNOLOJIYI URETMEYEN GELECEKTE REKABET EDEMEZ'
Kocaeli Büyükşehir Beldiyesi Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakın ise konuşmasında, teknolojiyi üretmeyen bir toplumun gelecekte rekabet etmesinin mümkün olmayacağını söyleyerek şöyle devam etti:
"Teknoloji insanlığın hayatında herzaman çok farklı bir yer etmiş. Bugün geldiğimiz noktada diyoruz ki; bir ülkenin performansını daha iyi kılan esasen kullandığı teknoloji ve kurumlardır. Teknolojiyi üretmeyen bir toplumun gelecekte rekabet etmesi ve ülkesinde yaşayan insanlara refah sağlaması mümkün değil. Teknoloji yaşam biçimimizi değiştiriyor. Artık birçok insan işyeri olmadan çalışmalarını sürdürüyor. Evlerinde oluşturdukları ofislerinden internet yardımıyla dünyanın bir ucundaki firmalarla görüşmeler yaparak işlerini yürütüyorlar. Onun için teknolojiyi her zaman iyi kullanıp kendimizi her geçen gün gelişen yazılım ve program konusunda ilerletmeliyiz."

EA(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)