Safiye TARI/ BİGA (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri', Çınarköprü Köyü'nde başladı.
Çanakkale Valiliği, Biga Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Biga Belediyesi ile Türkiye Okçuluk Federasyonu ortaklığında düzenlenen ve iki gün sürecek 'Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri'ne 21 ülkeden 110 yabancı, Türkiye'den ise 29 kulüpten 400'den fazla sporcu katıldı. Müsabakalarda, Issız Adam filmi ile ünlenen İstanbul Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı ünlü oyuncu Cemal Hünal ile Biga Kaymakamı Fatih Genel de yer aldı. Hünal ve Genel, atlı okçuluk kategorisinde hünerlerini sergiledi.
Bu yılki müsabakalarA rekor düzeyde katılım olduğunu belirten Biga Kaymakamı Fatih Genel, yarışmaların atlı ve yaya kategorilerinde yapıldığını bildirdi. Kaymakam Genel, turnuvanın yapıldığı Çınarköprü Köyü'nün, Makedonya Kralı İskender'in M.Ö. 334 yılında dünyanın en büyük imparatorluğu Pers ordusuyla çarpıştığı Granikos Savaşı'nın gerçekleştiği yer olması dolayısıyla özellikle seçildiğini ifade etti.
Müsabakaları, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık ile 2 bin civarında sporsever izledi. Turnuva yarın yapılacak müsabakaların ardından ödül töreniyle son bulacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI