EXPO 2020'nin aday kentlerinden İzmir, Fransa'nın başkenti Paris'teki oylama öncesi BİE delegelerine resepsiyon düzenledi. Eurovison'u kazanan tek Türk sanatçı olan Sertab Erener'in verdiği konser ile renklendirdiği resepsiyonda, BİE delegelerinin oylarını İzmir lehine kullanmaları için kulisler yapıldı.

EXPO 2020 için Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg'la yarışan İzmir, Fransa'nın başkenti Paris'e çıkarma yaptı. EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun günler öncesinden geldiği Paris'e, bugünde AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, CHP Milletvekilleri Şafak Pavey ile Hülya Güven, MHP milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, çok sayıda işadamı ve basın mensubunun bulunduğu heyet geldi.

SON KULİSLER YAPILDI

Yarın (Çarşamba) Uluslararası Sergiler Bürosu'nda gerçekleşecek karar oylaması öncesi İzmir, BİE delegelerine, Pavillon d'Armenonville'de resepsiyon verdi. Resepsiyonun ev sahipliğini yapan Vali Toprak ile Başkan Kocaoğlu, BİE delegelerini ve diğer misafirleri kapıda karşıladı. Yöresel kıyafetler giyen gençlerde, Ege Bölgesi'nin ünlü üzüm, mandalina ve incirini ikram etti. Türk kahvesinin de ikram edildiği resepsiyonda, klasik müzik eşliğinde davetlilere keyifli dakikalar yaşatıldı. Resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Loscartales ve diğer BİE delegeleri de katıldı. Bakanlar, BİE delegeleriyle tek tek ilgilenirken, oylarını İzmir lehine kullanmaları için son kulislerini ve çalışmalarınıda yaptı.

LOSCARTALES'E YAKIN MARKAJ

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, son dönemde büyük mesafe kaydeden Türkiye'nin EXPO ile küresel sorumluluk üstlendiğini, en uygun aday olduğunu dile getirdi. EXPO ile İzmir'i sağlık merkezi haline getireceklerini, herkesin şifa bulacağı bir kent olacağını dile getiren Bakan Çelik, hasta haklarına da özen gösterildiğini söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise, Türkiye'nin son yıllarda organizasyon düzenlemede çok iyi bir konuma geldiğini, EXPO'nun İzmir'e ve Türkiye'ye yakışacağını, oylamanın sonucunda da zafere ulaşmak istediklerini, 'Herkes için sağlık' temasıyla diğer kentlere oranlara daha avantajlı olunduğunu dile getirdi. Resepsiyonda, Bakan Yıldırım ile Vali Toprak'ın, BİE Genel Sekreteri Loscartales'le uzun süre baş başa konuşması dikkat çekti. Su gösterileriyle renklenen resepsiyon Eurovison'u kazanan tek Türk sanatçı olan Sertab Erener'in konseriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.