Turgay İPEK/ERZURUM, () - ATATÜRK Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 'Tıp Bayramı'nda öğrenciler adına konuşan Ömer Faruk Demirayak, hekimlik mesleğinin itibarsızlaştırdılmaya çalışıldığını söyledi. Atatürk Üniversitesi Oditoryumunda düzenlenen Tıp Bayramı'na, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Sadi Çögenli, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan ve Iğdır Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdulgani Tatar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Atamanalp ve çok sayıda öğretim üyesi, cübbe giyen öğrenciler ve aileleri katıldı. Açılış konuşmasını Tıp Fakültesi öğrencileri adına yapan Ömer Faruk Demirayak,şunları söyledi:
"Günümüz zor şartlarında hekimlik mesleğinin itibarsızlaştrılmaya çalışıldığı, hekime şiddetin ayyuka çıktığı, her gün hekimin aleyhinde bir başka kanunun çıkarıldığı bu günlerde, bizler tıbbiyelilik bilinci ile mesleğimize daha fazla bağlanıyoruz.Bugün acil servislerin önünde hekime bıçak çekenlerin, ameliyathane önlerini doktoru darp etme niyeti ile mesken tutan öfkeli kalabalıkların ve bunlara engel olmayanların eninde sonunda kendilerini Türk hekimlerine emanet edeceklerini hatırlatmak isteriz."
Yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültesinde bu öğretim yılında profesör ve doçent olan öğretim üyelerine cübbe giydirildi. Çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de madalya ve kupa verildi. Tören öğrencilerin önlük giymesi ile sona erdi.   Tİ(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)