Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () Beyoğlu'nun en eski dükkanlarından biri. Vitrini 1936 yılından beri değişmedi. Hatta İstiklal Caddesi'nde 1955'deki 6-7 Eylül olaylarının izini taşıyan neredeyse tek dükkan. Yılların eskitemediği, İstiklal Caddesinin sembol dükkanlarından Kelebek Korse'ye tahliye tebligatı gönderildi. Dükkanın yılbaşına kadar boşaltılmasını isteyen Santa Maria Kilisesi Vakfı, gerekçe olarak yeni çıkan yasayı gösterdi. Yeni yasa, ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkân sağlıyor.

YATALAK BABAM HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI
Dededen kalma dükkanı babasından devralarak işleten 53 yaşındaki İlya Avramoğlu, direnmekte kararlı. Avramoğlu, dükkanın hiç değişmeyen vitrin camlarına protesto dövizleri astı. "10 Yılda kiracı tahliye esnafın idam yasasıdır. 90 yaşındaki babamı sokağa atıyor" yazılı dövizler yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Yasanın yeniden gözden geçirilmesini isteyen Avramoğlu, olayı anlattığında yatalak olan babasının hüngür hüngür ağladığını söyledi.

VİTRİNİ 78 YILDIR DEĞİŞMEDİ...
" 1936 yılından beri vitrini, dükkan iç dekorunu korumaktayız" diyen Avramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Beyoğlu Türkiye'dir. Beyoğlu'nda bir örneği daha yok. Beyoğlu'nun tarihidir. Çok insan dükkanıma geliyor. 'Dokuyu koruduğunuz için sizi tebrik ediyoruz' diyen var. Anı tazeleyen insanlar var bu dükkanda"

SAFİYE AYLA'NIN DEĞİŞMEZ MEKANI
Safiye Ayla'nın müşterileri olduğunu söyleyen Avramoğlu, " Belinde rahatsızlığı olan bir hanımdı. Bel rahatsızlığına iyi gelen bir korse modelini verirdik kendisine. Uzun yıllar hizmet verdik kendisine. Bazı Tv dizilerine de hizmet veriyoruz"diye konuştu.

MÜŞTERİLERDEN TEPKİ
Adını vermek istemeyen ve Kelebek Korse'nin 40 yılllık müşterisi olduğunu söyleyen bir kadın da "Burada dürüstlük var, efendilik var.Üzülüyorum ama neden yani ? Olmaması gereken bir olay. Neden ?" şeklinde konuştu.

VATANDAŞTAN DESTEK
Aynı Vakfın kiracısı olup kendi dükkanlarında de benzer bir tehlikeyle karşı karşıya olan çevre esnaf da Avramoğlu'na destek verdi. Sanat Galerisi sahibi Nurhan Acun, " 80 yaşına gelmişim. Emeğim var. Mal sahibi bizi çıkaracak fahiş fiyatla kiraya verecek" derken; kendisine destek veren bir vatandaş da " İnsanların buraya rağbet göstermesinin sebebi bu dükkanlar, fastfoodlar, büfeler değil" şeklinde konuştu.

6/7 EYLÜL'ÜN İZLERİNİ TAŞIYOR
Kelebek Korseyi babasından devralan İlya Avramoğlu dükkanın 6-7 Eylül olayların saldırıya uğradığını hatırlatarak, dükkanın arka bölümünde yer alan ve çok az kişinin bildiği 6/7 Eylül'ün izlerini kamerasına gösterdi. Avramoğlu," Bu 6-7 Eyllül günü balyozla yapıldı. Hala da duruyor. Herhalde İstiklal caddesinde 6-7 Eylül'den kalma bundan başka bir iz yoktur" dedi.