Erhan TEKTEN / İstanbul, () Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle kasap ve fırınlarda denetlemelerde bulundu. Kasımpaşa'nın üst tarafı ve alt tarafı olarak ikiye ayrılan ilçede 2 ekip denetlemelerine saat 11.00'da başladı. Hijyen şartlarına uymayan işletmelere uyarıda bulunulurken, temiz işletmelere teşekkür edildi.
Denetlemeler sırasında bazı fırınlarda çalışan görevlilerin kıyafetlerinin uygun olmadığı ve çöpleri ekmek üretilen mekanda tutmaları dikkat çekti. Bu işyerlerine uyarıda bulunuldu ve belirtilen süre içinde eksikliklerin giderilmesi istendi.
Beyoğlu ilçesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Nursel Büyük, “İlçemizde bulunan tüm kasap ve fırınları denetliyoruz. İnsanlarımızın daha sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi için. Bunu zaten rutin olarak yapıyoruz. Ama ramazandan önce biraz daha sıkı tutuyoruz bu işi. Denetimlerde işletmelerin genel hijyen şartlarına bakacağız. Rutin yapmaları gereken işlemleri nasıl yaptıklarını denetleyeceğiz. Yeterli olup olmadığına bakacağız. Eğer aksi bir durum olursa gerekli işlemimizi yapacağız." dedi.

(FOTOĞRAFLI)