Gülseli KENARLI / İSTANBUL, () Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, Altı Nokta Körler Derneği ile İstanbul'da gönüllü yardım organizasyonu gerçekleştirdi. Şirket, 2009 yılından beri Kuzey Amerika ve Kanada'da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk günü "Red Day"i (Topluma Katkı Günü) Türkiye'de de 8 Mayıs Perşembe günü hayata geçirdi. Keller Williams, ABD'deki bu geleneği Türkiye'de de yaşatmak için faaliyet gösterdiği dört bölge müdürlüğündeki yüzlerce danışmanıyla gönüllü yardım etkinlikleri düzenledi.

GÖRME ENGELLİLERLE KÜLTÜR TURU
Eş zamanlı yapılan organizasyonlardan en renklilerinden biri Beyoğlu'nda gerçekleştirildi. Altı Nokta Körler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen faaliyette , Beyoğlu'ndaki tarihi yapılar görme engellilere tüm ayrıntılarıyla anlatıldı. Tarih turu Galata Kulesi'nde başladı. "Red Day" yazılı kırmızı tişörtler giyen gönüllüler sırtında "Beyaz Baston Özgürlüktür" yazan Altı Nokta Körler Derneği üyeleri Galata Kulesi'nde buluşarak yürüyüşe başladı. Grup, Bereketzede Camii, İngiliz Hastanesi, tarihi Doğan Apartmanı ve Kırım Kilisesi gezildi. Son olarak Tünel bölgesi dolaşılarak başlangıç noktası olan Galata Kulesi'ne geri dönüldü.
Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Günday etkinlikle ilgili, "Bir görmeyenle bir görenin yan yana yürürken karşılıklı nelere dikkat etmesi gerektiğini birbirimize öğrettiğimiz ve tarihi olgularla birleştirdiğimiz bir gezi olduğu için mutluyum" dedi.

BEYAZ BASTON ÇAĞRISI
Keller Williams Beyoğlu Kültür Elçisi Serap Sürmen ise "Bugün bütün dünyada Keller Williams için bir sosyal sorumluluk aktivitesi. Bizde görme engelli arkadaşlarımızla böyle bir aktiviteyi gerçekleştirmek istedik. Onların görme engellerini kaldırarak, tercüman olarak görmelerini sağladık. Çok gerekli olan bir enstrümanları daha var, beyaz baston. Beyaz bastonun onların özgürlüğü olduğunu biliyoruz" dedi. Sürmeli ve Günday beyaz bastonun reçetelere eklenmesi çağrısında bulundu.
Geleneksel olarak her yıl Mayıs ayının ikinci perşembe günü düzenlenen Red Day'de tüm çalışanlar günlük işlerini bırakıp kendilerini sosyal sorumluluk faaliyetlerine adıyor.
(BB)