Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() 28 ŞUBAT’ı protesto eden bir grup sivil toplum kuruluşu, ‘Milli irade engellenemez, darbeciler halka hesap verecek, 28 Şubat aklanamaz” diye slogan atarak Tünel’den- Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Grup üyeleri burada yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Beyoğlu- Tünel’de 15.00’da bir araya gelen ve otuzu aşkın sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 28 Şubat Platformu, ’28 şubat darbesi aklanamaz’, ‘Paralel darbeye son’ şeklinde dövizler açtı.

Taşınan dövizler arasında ‘28 Şubat Postmodern 17 Aralık Dostmodern’ yazılı döviz dikkat çekti. Tünel’den Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyen eylemcileri gören turistler de cep telefonları ile bu anı kayıt altına aldı.
Galatasaray’da düzenlenen basın açıklamasında; Av. Cahide Gülnur Sarı; “Bilindiği gibi 28 Şubat, bundan 17 yıl önce demokrasiye, milli iradeye ve seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı gerçekleştirilmiş bir darbenin adıdır. Darbeye zemin hazırlamak için, senaryolar yazılmış, aktörler belirlenmiş, oynanan oyunlarla seçilmiş meclis ve siyasal iktidar itibarsızlaştırmaya çalışılmıştır. Provokatif eylemler ve gazete manşetleri ile sözde irtica tehdit ve tehlikesinin varlığına toplumun inandırılması için psikolojik harekat yürütülmüştür. Vesayeti kabul etmeyen seçilmiş iktidarı devirmek için beşli çetenin tahriki, bir kısım medyanın manşetleri, büyük sermayenin desteği ile tanklar yürütülmüş, cebir, şiddet ve tehditlerle meşru iktidar devrilmiştir” dedi.

Basın açıklamasını okumayı sürdüren Cahide Gülnur Sarı; “Şimdilerde ise yargı, emniyet ve kamu kurumları içinde sinsice örgütlenmiş paralel yapı, iktidarı vesayeti altına almayı başaramayınca 17 aralık ve devamı operasyonlarla darbe giriminde bulunmaktadır. Bizler halkın temsilcisi sivil toplum kuruluşları olarak darbelere, dayatmalara , vesayete karşı, Hak’tan ve milli iradeden yana olan duruşumuzu sağlam ve sarsılmaz bir irade ile ortaya koymak üzerde burada toplandık. Söz milletindir. Ne postmodern, ne paralel. Darbelere hayır” dedi.
28 Şubat Platformu Başkanı, Av. Reşat Petek, konuşmasında; “Gücünü halktan almayan derin devlet eliyle hak ve özgürlüklerimizin nasıl çiğnendiğini, bir kez daha hatırlayarak, genç kuşaklara da hatırlatarak bu postmodern darbeyi lanetliyor ve bir daha asla diyoruz. Bugün de seçilmiş iktidarı devirebilmek için benzer yalanları devreye soktular. Biz şu veya bu hiçbir siyasi parti adına değil, ancak milli irade adına, milletin oyları adına, milletin iradesinin temsiline sahip çıkarak buradayız” dedi. Eylem sırasında İstiklal Caddesi’nin Taksim yönünde polis TOMA ve çevik kuvvet ile yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup, açıklama sonrası, olaysız dağıldı.
MO(FOTOĞRAF)