Gürkay GÜNDOĞAN- Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta 6 aylıkken beyninde tümör saptanan 7 yaşındaki Emircan Aydın'ın tedavisi parasızlık yüzünden yarım kaldı. 
Kozlu'da tek odalı bir evde 50 lira aylık kirayla oturan 30 yaşındaki Rukiye ve 29 yaşındaki Recep Aydın çiftinin iki çocuğundan Emircan Aydın'ın 6 aylıkken beyninde tümör saptandı. Emircan, Ankara Dışkapı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Riskli olması nedeniyle ameliyat edilmeyen Emircan, 6 ay sonra ilaç tedavisi önerilerek taburcu edildi. Ancak aile, maddi imkansızlıklar nedeniyle Emircan'ı bir daha hastaneye götüremedi ve bir süre sonra ilaçları da alamaz duruma geldi.
Uzun süre kaçak kömür ocaklarında ve inşaatlarda çalıştıktan sonra 1 ay önce özel bir şirkete ait maden ocağında işe başlayan Recep Aydın, oğlunu yıllardır doktora götüremediğini söyledi. Aydın, "Daha önce geçirdiğim iş kazası nedeniyle 1 yıl kadar çalışmamıştım. İşe yeni girdim. Dünya kadar borcumuz vardı. Bu yüzden çocuğumuzu da götüremedik hastaneye. Şimdi yeni yeni toparlanacağız inşallah. Tek isteğim oğlumun tedavisinin yapılması. Başka bir şey istemiyorum" dedi.
Rukiye Aydın ise oğlunun geceleri şiddetli baş ağrısıyla kalktığını ve istem dışı hareketlerde bulunduğunu söyledi. Oğlunun hastalığının 6 yılda ne duruma geldiğini bilmediklerini ve çok korktuklarını anlatan Rukiye Aydın, şöyle konuştu:
"İlk teşhis konulduğunda hastane masraflarını babaannemin üzerinden kredi çekerek ödedik. Ondan sonra da bir daha doktara gidemedik zaten. Geceleri ağrıdan kendini oraya buraya atıyor. Beynindeki tümör ilerledi mi bilmiyoruz. Rahatsızlığı nedeniyle oğluma yüzde 20 engelli raporu verdiler. Hastalığı nedeniyle henüz okula da başlayamadı. Oğlumun iyileşmesini ve bütün çocuklar gibi okula gitmesini istiyorum."

FOTOĞRAFLI