ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bağlı Beymelek Beldesi'nde bulunan taş evler, İstanbul'da başlayan 2014 EMITT Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.
Beymelek'teki 1890'lı yıllardan kalan ve Beymelek Belediyesi'nin hazırlayıp BAKA'nın desteklediği projeyle restore edilen taş evler, bu yıl 30 Ocak-2 Şubat günleri arasında düzenlenen EMITT Fuarı'nda Kumluca Ticaret Odası'nın kiraladığı stantta görücüye çıktı. Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör de fuara katılarak taş evlerin tanıtımını yapıyor.
Beymelek Belediye Başkanı Güngör, "Yöremiz Noel Baba'nın yaşadığı Demre. Beymelek taş evleri, Likya yolu ve Nicolaus yürüyüş yolu üzerinde. Fuarda Demre ve Beymelek'te inanç turizminin geliştirilmesi için 300 adet 'Nicolaus Yolları' kitabı turizmcilere dağıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı denetimli, turizm işletme belgeli Beymelek Taş Evler kitapçığından bir adet, CD'lerden 500 adet dağıttık" dedi.
Başkan Güngör, standı Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Rize Valisi Nurullah Çakır, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurahman Arıcı, Şişli Kaymakamı Salih Işık'ın ziyaret ettiğini, Beymelek taş evlerin ilerde önemli bir alternatif turizm destinasyonu olacağını dile getirdi. (FOTOĞRAFLI)