Polonezköy’ü yapılaşmaya açacağı öne sürülen yeni imar planı hakkında Beykoz Belediyle Başkanı Yücel Çelikbilek basın toplantısı yaptı. Belediye binasında kameraların karşısına geçen Çelikbilek, "Polonezköy İmar Planı, köy alanını kapsıyor. Doğanın tahribatı söz konusu değil. 3 katlı binanın bizden iskan alma şansı yok. Bizim örtülü af getirmemiz söz konusu değil. İnsanlar bu arazilerde yasal olmayan yollara girmesinler" dedi.
"ORMANLAR, TABİAT YOK OLDU DİYE BİR ŞEY YOK"
Göreve geldiklerinde Polonezköy'le ilgili devam eden bir plan çalışmasının olduğunu söyleyen Yücel Çelikbilek, "Bizim Polonezköy'e ilgili tavrımız başından belli. Oradaki insanların çektikleri imar sıkıntılarını biliyoruz. Asla köyün tarzını değiştirmeye niyet etmedik. Çok ciddi yapılaşmayı açan bir durum söz konusu değil. Tam tersi var olan yapılanmayı aşağı çekerek yetki vereceğiz"diye konuştu. Bölgenin 1994 yılında tabiat parkı ilan edildiğini hatırlatan Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, "1985 yılından kalan bir plan vardı. O plan çerçevesinde yapılaşma oldu. Bizim istemediğimiz kaçak yapılaşmalar olduğu gerçektir. Yasal hale getirme çabası içinde olduk. Kaçak yapı yapmayan insanların haklarını verme anlayışı içinde çalışmayı yaptık. Kanuna uyuldu, gerekli görüşmeler yapıldı. İki tane de özel toplantı yaparak köylüyle müzakere ettik. Oradaki insanlarla bir araya gelerek konuştuk. Herkesin aynı kanaate sahip olması mümkün değil. Arazinin bir kısmı kullanılmış. 178 tapulu arazi var. 64 adetinde yapılaşma yok. Kullanım alanı yüzde 12'iken biz buna yüzde 10'a indirdik, daha düzgün olsun diye. 3 bin hektarın 175 hektarına plan yapıyoruz. Polonezköy köy içine plan yapıyoruz. Ormanlar, tabiat yok oldu diye bir şey yok. Bizim mevcut yapısına ilave imar planı yapmadık. Arazi boş duran tapuları olan insanların haklarını vermek adına yapıyoruz" diye konuştu.
DARACIK YOLLAR OLMA
Düzenlemeyle Polonezköy'ün yapılaşmaya açılacağı eleştirilerine tepki gösteren Çelikbilek mevcut yolu da genişleteceklerini söyledi. Çelikbilek, "Köyden geçen yolu belli bir orana çıkardık. Köylüler de turistlerin gelmesini istiyor. Yol için sağdan soldan yerleri alacağız yasal olarak. Vatandaş bize yol vermemek için karşı çıkabilir. Gelişen bir bölgede sizin daracık yollar tutmanız mümkün değil" dedi.
YAPILAŞMA ORANININ DÜŞÜRÜYORUZ
Yapılaşmanın yüzde 12'den yüzde 10'a düşürülmesinin ne demek olduğunu soran bir gazeteciye yanıt veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Örnek olarak 100 metreye 12 metre inşaat yapılmış. Biz bunu 10'a düşürüyoruz. Yeni yapılan çalışmayla biz köy yerleşkesini tabiat parkının dışında tutuyoruz" diye konuştu.