MANİSA Büyükşehir Belediyesi, SGK İl Müdürlüğü'ne ait olan ve geçtiğimiz günlerde satışı için ihale açılan Beyazfil binası ile ilgili bir belge yayınladı. Yayınlanan belgede, söz konusu binanın Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edildiğine dikkat çekildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde satışa çıkarılan Beyazfil binası ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi bir belge yayınladı. Söz konusu belgede, taşınmazın İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edildiği belirtildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kararın yer aldığı belge paylaşıldı.

Belgede Manisa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 29.03.2011 tarihli yazıyla dosyanın mevcut olduğu ve görüşüldüğü belirtildi. Bu tür yapıların satışı, restorasyonu ve benzeri çalışmalarının yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle gerçekleşebileceğinin vurgulandığı açıklamada, binanın hiçbir şekilde yıkılamayacağı, yalnızca aslına uygun şekilde restore edilebileceği belirtildi.

FOTOĞRAF