KIRIKKALE Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 'Diş Hekimliği Haftası' etkinliklerinde beyaz önlük giyerek ilk adımı atan 44 stajyer diş hekimi yemin etti. Genç diş hekimleri, 'Ustalar Topluluğu'nun türküleri ve davul-zurma eşliğinde gönüllerince eğlendi.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Şengün törende yaptığı konuşmada, "Dijital rontgenlerin kullanılmaya başladığı ve lazer tedavilerin yapıldığı bir dönemdeyiz. Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında diş sağlığı merkezleri açıldı. Artık meslektaşlarımızın buralarda görev alabilmeleri mümkün hale gelmiştir. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe adım atacak genç meslektaşlarımızı kutluyorum" dedi.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise sağlığın çok önemli stratejik bir alan olduğunu belirtirken, şöyle konuştu:
"Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye'de çok iyi bir yerdedir. Tıp Fakültemize komşu olacak diş hekimliği fakültesinin temelleri kazılıyor. 40 milyon TL tutarındaki Diş Hekimliği Fakültesi binası birkaç yıl içinde bitecek."
Diş Hekimliği Fakültesi'nde sınıf birincileri ile akademik yayın ödülleri verildi, ardından halk oyunları gösterileri ile birlikte Ustalar Topluluğu ise davul-zurna eşliğinde yöresel ezgilerden oluşan parçaları seslendirdi. Sahneye çıkan öğrenciler, türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi.