ERZURUM merkez Yakutiye İlçesi Lalapaşa Mahallesi'nin 19 muhtar adayından 47 yaşındaki Murat Kargın, ilginç bir seçim propagandası sürdürüyor. Seçim otobüsünün çevresini kuşatan ciritçiler eşliğinde mahalleyi gezen Murat Kargın arada bir atlardan birine binip, "Mahallenizin beyaz atlı prensi geldi" diye seçmeni selamlıyor.
Türk Telekom'dan emekli olduktan sonra Erzurum'da yayın yapan yerel bir televizyonda muhabirlik yapan evli ve 3 çocuk babası Murat Kargın, 30 Mart yerel seçimlerinde merkez Yakutiye İlçesi'nin Lalapaşa Mahallesi'ne muhtar aday oldu. 52 bin nüfusun yaşadığı, 18 bin seçmen bulunan Lalapaşa Mahallesi'nde muhtar olmak için 19 aday yarışıyor. Kiraladığı otobüsle mahalleyi dolaşan Kargın'a ise arada bir Osmanlı Atlı Spor Kulübü'nün kadın ve erkek cirit takımı eşlik ediyor.
Renkli kişiliği ile tanınan Murat Kargın, rakiplerinin çok olması nedeniyle akıllarda kalabilecek bir seçim kampanyası başlattığını söyledi. Kargın, "Muhtar maaşlarının 900 liraya yakın olması nedeniyle aday sayısında patlama oldu. Aday sayısı çok olunca ben de seçmene sandık başında kendimi hatırlatmak için böyle bir seçim kampanyası başlattım. Gazetecilik mesleğinin bana vermiş olduğu bazı tecrübeleri kullanarak mahallemin sorunlarını kısa sürede gidereceğime inanıyorum. Çok güzel projelerim var. Seçilirsem Lalapaşa Mahallesi'nin atlı prensi olurum" diye konuştu.

Tİ(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)