Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - BÜLENT Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) düzenlenen, 3 gün sürecek '2'nci Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler' konulu sempozyum başladı.
BEÜ ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Başkanlığı işbirliğinde üniversitenin merkez kampüsünde Prof.Dr. Arif Amirov Salonu'nda yapılan sempozyumun açılışına, Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Orhan Uzun, AKM Bşkanı Prof.Dr. Turan Karataş, yurt içinden ve yurt dışından bilim insanları ile öğrenciler katıldı.
AKM Başkanı Prof.Dr. Turan Karataş, AKM Başkanlığı'nın Başbakanlığa bağlı tüzel kişiliği olan bir kurum olduğunu söyledi. Gittiği yerlerde kurumun yeterince tanınmadığını ifade eden Prof. Dr. Karataş, şöyle dedi:
"Keşke adı Atatürk Kültür Kurumu olsaydı. Biz Türkiye'nin kültürünü araştıran, Türk kültürü üzerine araştırma yaptıran, yaptıran, bu hususta bütün etkinlikleri destekleyen bir kurumuz."
Vali Vekili Ahmet Mailoğlu ise Türk edebiyatının çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Mailoğlu, şöyle konuştu:
"Bugün batı edebiyatının hakim olduğu bu yüzyılda bizim toplumumuz yeterince araştıramadığı, yeterince araştırmacı çıkaramadığı, yeterince bilim insanı çıkaramadığı için hala pek çok değerimiz gibi edebiyatımız da üzeri tozlanmış bir vaziyette."
Sempozyumda yurt içinden 28, Azerbaycan, Kırgızistan, Irak, Rusya, Polonya, Gürcistan ile Kazakistan'dan 7 olmak üzere toplam 35 bilim insanı bildiri sunacak.

DS(EE/İD) (FOTOĞRAFLI)