ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi'nde  (BEÜ) düzenlenen, 'Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası' açılışında öğrencilerin, özgürlüğe el bas sloganıyla açtıkları 'Özgür ol' standı ilgi gördü.
Çeşitli bilim ve sanat etkinliklerinin yapılacağı 1 hafta sürecek gençlik haftası, üniversitenin merkez kampüsündeki kortej yürüyüşü ile başladı. Kampüs girişinde başlayan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Uzun ve Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Aydın, öğretim görevlileri ve öğrencilerin yer aldığı yürüyüş, spor salonu önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından stand ve sanat sokağının açılışı yapıldı.
Tel kırma, ebru sanatı, ahşap boyama sanatı, dilek ağacı, taş boyama, hat ve takı sanatı standları arasında yer alan özgür ol standı ilgi gördü. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencilerinin açtığı standda özgürlüğü simgeleyen beyaz beze ilk olarak Prof. Dr. Muğlis Bağdigen boyalı elini bastı. Daha sonra öğrenciler de farklı renklerdeki boyalara avuçlarını batırıp beyaz beze el bastı.
BEÜ Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi 1'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Hediye Topcu, renklerin gizemiyle özgürlüğü buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Topçu, standa ilginin yoğun olduğunu da belirtti.
Çeşitli spor ve sanat etkinliklerinin yapılacağı Bilim ve Gençlik Haftası 17 Mayıs’ta sona erecek.

DS(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)