Gökhan YALKALK/TORBALI (İzmir), () - İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 10 gün sonra yaşamını yitiren ana sınıfı öğretmeni 38 yaşındaki Betül Kurtaran, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Torbalı Ege Sigorta Acentesi'nin sahibi Teoman Kurtaran, geçen 6 Haziran'da Torbalı Mahallesi'ndeki evine geldiğinde, ısrarla zile basmasına rağmen kapıyı açan olmayınca endişelendi. Çilingir çağırarak kapıyı açtıran Teoman Kurtaran, içeri girdiğinde Özbey İlkokulu ana sınıfı öğretmeni eşi Betül Kurtaran'ı yerde baygın yatarken buldu. Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bir çocuk annesi Betül Kurtaran'ın, beyin kanaması geçirdiği belirlenip, ilk müdahale yapıldıktan sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki edildi.
Burada yoğun bakım ünitesine alınan Betül Kurtaran'ın oğlu 10 yaşındaki Ata Can Kurtaran, geçen 11 Haziran'da Facebook'taki sayfasına, '06.06.2014 hayatımda bu tarihi asla ve asla unutamam artık. Dünyalar güzeli annem Betül Kurtaran, yüksek tansiyona dayalı olarak beyin kanaması geçirdi. Şu an İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Yoğun Bakım Servisi'nde hayata tutunmaya çalışıyor. Allah rızası için tüm arkadaşlarım, dostlarım, kardeşlerim ve sevenlerim dualarını esirgemesin. Annemin en çok, yapılacak dualara ihtiyacı var. Cenabı Allah inşallah annemi bizlere ve inşallah da bana bağışlar' yazarak, annesi için dua istedi. Ancak, dün (pazar) gece acı haber geldi. Betül öğretmen, doktorların müdahalelerine rağmen 10 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.
BUCA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Betül Kurtaran için evinin bulunduğu Torbalı Mahallesi'ndeki Nene Hatun Cami'nde öğlen cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Vasfi Şentürk, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Karaman, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, öğretmen arkadaşları ve sevenleri katıldı. Ata Can'ın tüm notları 5 olan karnesini gösteremediği annesi için son kez dua etmesi, törende bulunanları duygulandırdı. Kılınan namazın ardından 15 yıllık öğretmen Kurtaran'ın cenazesi, Buca Kaynaklar Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI