Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman), () - ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatındaki görüntüler, gerçeğini aratmadı.
Besni Devlet Hastanesi'nde; yangın söndürme, mahsur kalan hastaları tahliye etme, yaralıları bir başka sağlık kuruluşuna sevk etme gibi pratiklerin kazanılması, personel ve donanımların gözden geçirilmesi amacıyla tatbikat düzenlendi. Tatbikata, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis görevlileri ve hastane personeli katıldı.
Bahçede yakılan ateş, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Hastane katlarında mahsur kalan vatandaşlar ise itfaiye merdiveniyle aşağıya indirilirken, yaralılar da UMKE ile 112 Acil Servis görevlileri tarafından sedyelerle dışarıya çıkarıldı.
Besni Devlet Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Vakkas Öztürk, "Besni Devlet Hastanesinin kuruluşunun ikinci yılında da tatbikatımızı gerçekleştirdik. Hasta ve hasta yakınlarımızın can güvenliği her şeyden çok daha önemlidir. Hastane personelimizle uygulamalı yaptığımız tatbikatta olası yangına karşı yapılması gereken işlemleri gösterdik. Ayrıca emeği geçen Besni Belediyesi itfaiye ekiplerine ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlilerine teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI