BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay'ın, gönderdikleri 3 milyon lira elektrik parasını ödemeyerek ilçeyi susuz bırakmakla suçladığı Keskin Belediye Başkanı Ak Partili Bayram Sakallı, "BEDAŞ' a elektrik borcu ödenmiştir. 5 yıldır elektrik kesintisinden dolayı su kesintisi olmamaktadır" dedi.
Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın konuşmasından sonra basında kendisine yönelik suçlayıcı ve zan altında bırakan yayınlar yapıldığını belirtti. Başkan Sakallı yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"İller Bankası kanalıyla devletten nüfusa göre gönderilen tahsisattan başka ciddi anlamda bir geliri olmayan belediyemiz, adrese dayalı nüfus sayımıyla daha önce çok abartılı olarak yaklaşık 35 bin kişilik ilçe nüfusu 10 binlere düşmüş ve gönderilen para o oranda azalmıştır. 200 kişiye yakın olan işçi ve memurumuza 2011 yılı nisan ayına kadar tam bir ücret ve maaş verilememiş, buna rağmen, şehrin suyunun akması için BEDAŞ' a elektrik borcu ödenmiştir."
Yaklaşık 5 yıldır elektrik kesintisinden dolayı su kesintisi olmadığını, teknik arızalar nedeniyle zaman zaman kentin bazı bölgelerinde 3-5 saat suların akmadığını belirten Başkan Sakallı, bu kesintisi bahane edilerek 7 Şubat günü ilçede yapılan yürüyüşün siyasi amaçlı yapıldığını öne sürdü. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın eksik ve yanlış bilgilendirildiğine inandığını ve söz konusu konuşmasında "Keskin Belediye Başkanı şimdi ortalıkta yok" dediğini hatırlatan Başkan Sakallı, "Sanki ben yolsuzluk veya yanlış yapıp ta ortadan kaybolmuşum gibi bir yoruma açık olduğu için üzüldüm. Çünkü çok özel, ve ailevi bir sebepten dolayı cuma ve cumartesi günleri Keskin' de bulunamadım. Bu özel ve ailevi durumumu Kırıkkale Valisi ve Kırıkkale Belediye Başkanı'na arz etmiştim" dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, geçen hafta Kırıkkale gezisi sırasında "Keskin İlçesi ile ilgili olarak 2012 yılında elektrik parasını ödeyememekle ilgili bir sorun çıktı. Belediye kendisine gelen parayı başka yerlere kullanıyor. Elektrik parasını ödeyemiyor. Biz, vatandaş mağdur olmasın diye 3 milyon lira Keskin'e para gönderdik. Bu sadece Keskin'in elektrik parası içindi. Bu paranın yarısını başka yerlerde kullanmışlar. Elektrik parasını vermemişler, iş yapmıyorlarsa biz onun için gereğini yaparız" demişti.