Serkan ÖZDEMİR/SOMA (Manisa), ()- MANİSA'nın facianın yaralarını sarmaya çalışan ilçesi Soma'da, ölen madenci yakınlarına verilmek üzere İstanbul'un Beşiktaş İlçesi Belediyesi 30 konut satın aldı. Evlerin ölen madencilerin yakınlarına düzenlenecek törenle Kadir Gecesi teslim edileceği belirtildi. Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar, attığı tweet ile haberi duyurdu.
Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar, Soma'daki maden faciasının hemen ardından Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile ilçeye gitti. Acılı aileler ile buluşan Hazinedar, madenci yakınları için burada Beşiktaş sitesi yapacağının sözünü verdi. Bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi'nin yüksek bütçe ile hazırladığı 19 Mayıs Gençlik Festivali iptal edildi. Bütçesi de Soma'ya ayrıldı. Ardından Beşiktaş Belediyesi ölen madencilerin yakınları için Soma İstasyon Zafer Mahallesi Hoca Ahmet Yesefi Caddesi üzerinden 30 konut satın aldı. Beşiktaş Konutları adı verilen dairelerin 23 Temmuz 2014 Çarşamba günü Kadir Gecesi'nde ailelere teslim edileceği belirtildi.
BAŞKAN TWEETLE DUYURDU
Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar, konutların satın alındığı haberini twitter sayfasından "Söz verdiğimiz gibi dün itibariyle Soma'da 30 daire alımını gerçekleştirdik" ve "23 Temmuz Kadir Gecesi'nde Soma Meydanı'nda 301 maden şehidimizin ailelerine noter huzurunda dairelerini teslim edeceğiz" tweet'i ile duyurdu.
Öte yandan satın alınan dairelerin iki blokta, 3+1 ve 115 metrekare olduğu, ilk 10 yıl ne kiraya verebileceği ne de satabileceği öğrenildi. Ayrıca aileler için alınan evlerde mobilyadan beyaz eşyaya kadar tüm eşyaların bulunacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI