Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - ADANA'da Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Sinan Tunç, 17 Aralık operasyonu ve son dönemde ortaya çıkan telefon görüşmeleri ile ilgili iddiaların ardından 24 Mart-2 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinliklerinin iptal edilmesi gerektiğini savundu.
Seyhan - 5 Ocak Vergi Daireleri önünde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Şube Başkanı Sinan Tunç, Vergi Haftası etkinlikleri nedeniyle verilen mesajlarda, 'Örnek vatandaş olun verginizi ödeyin' açıklamalarına rağmen sermaye sahiplerinin ödediği verginin devede kulak gibi göründüğünü iddia etti. Vergiyi sadece halkın ödediğini savunan Tunç, "Bu ülkede büyüğünden küçüğüne sermaye sahipleri, şirketler rantiye ve servet sahiplerinin ödedikleri verdiği devede kulak gibi kalmaktadır. Biz biliyoruz ki vergiyi işçiler, memurlar, işsizler, yoksullar kısacası halkımız ödüyor" dedi.
Yolsuzluk çarkına bulaşan herkesin yargılanması ve mallarına el konulması gerektiğini belirten Tunç şöyle konuştu:
"Her gün ortaya çıkan telefon konuşmaları sıcaklığını korurken, evlerde para sayma makineleri, ayakkabı kutuları içindeki milyonlarca dolar, toplumun hafızasındayken, Vergi Haftası'nın bu ülkede tek ifadesi, ödedikleri vergilerin hesabının verilmesidir. Yolsuzluk çarkına bulaşan herkes yargılanmalı ve mallarına el konulmalıdır. Hükümet istifa etmeli ve bir defaya mahsus herkesten servet beyannamesi alınmalı ve servet vergisi konulmalıdır."
Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan eylemciler daha sonra dağıldı.

MK(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)